Grøntsagspaella

Tekst og foto: “Vegansk for begynere”, forlaget Lindhardt og Ringhoff

Denne lækre og nemme veganske grøntsagspaella er for dig, der enten er veganer eller gerne vil have mere grønt. 

Tilberedningstid: 45 minutter

1 person

Det skal du bruge

150 g blandede svampe

1⁄2 rød peberfrugt

1 stilk bladselleri

1⁄2 rødløg

1 fed hvidløg

1 tsk. olie til stegning

1 tsk. røget paprika

salt

50 g fuldkornsris

21⁄2 dl bouillon (5 g pulver + vand)

1⁄2 dåse hakkede tomater

frisk persille og citron til servering

Sådan gør du

Start med at skylle og ordne alle grøntsagerne, og skær det hele i fine stykker. Varm en stor pande op med olien, og steg grøntsagerne med paprika og lidt salt i 7-8 minutter.

Tilføj ris og bouillon sammen med de hakkede tomater, og lad retten simre i ca. 30 minutter. Tilføj eventuelt mere bouillon undervejs, hvis retten bliver for tør.

Servér med friskhakket persille og citronblade,


Opskriften stammer fra Elizabeth Nebelong’s: “Vegansk for begyndere”, forlaget Lindhardt og Ringhoff, der udkom i december 2019 (128 sider, 130 kr).

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.