Denne lækre og nemme veganske grøntsagspaella er for dig, der enten er veganer eller gerne vil have mere grønt.
Tilberedningstid: 45 minutter
1 person
150 g blandede svampe
1⁄2 rød peberfrugt
1 stilk bladselleri
1⁄2 rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. olie til stegning
1 tsk. røget paprika
salt
50 g fuldkornsris
21⁄2 dl bouillon (5 g pulver + vand)
1⁄2 dåse hakkede tomater
frisk persille og citron til servering
Start med at skylle og ordne alle grøntsagerne, og skær det hele i fine stykker. Varm en stor pande op med olien, og steg grøntsagerne med paprika og lidt salt i 7-8 minutter.
Tilføj ris og bouillon sammen med de hakkede tomater, og lad retten simre i ca. 30 minutter. Tilføj eventuelt mere bouillon undervejs, hvis retten bliver for tør.
Servér med friskhakket persille og citronblade,
Opskriften stammer fra Elizabeth Nebelong’s: “Vegansk for begyndere”, forlaget Lindhardt og Ringhoff, der udkom i december 2019 (128 sider, 130 kr).
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.