Vegetariske lækkerier – løgtærte med squash og grov bund

Tekst: Madbloggen beetrootbakery.dk / Katharina Kjeldgaard

Ikke nok med at tærten her er smuk, den smager også virkelig godt. Bunden er grov og med hvedemel og grahamsmel. Fyldet består af løg, timian og squash.

Forberedelse: 25 min. / Tilberedelse: 30 min.

Det skal du bruge:
Til Bunden
• 2 dl grahamsmel
• 2 dl hvedemel
• 50 g smør
• 1 dl vand
• ½ tsk salt

Til fyldet
• 1 squash
• 3 rødløg (eller flere, hvis du synes)
• 6 æg
• 2 spsk creme fraiche
• 1 håndfuld frisk timian
• 1 tsk salt
• 1 tsk peber

Sådan gør du:
1. Først skal bunden laves. Bland hvedemel og grahamsmel med smør og salt. Tilsæt derefter vand og ælt det hele godt sammen. Pres dejen godt sammen og stil dejen på køl i mindst 10 min.

2. Rul derefter dejen tynd og put den i et smurt tærtefad. Prik huller med en gaffel og forbag i ca 10-15 min ved 200 grader.

3. Nu til fyldet. Lav lange tynde squashstykker med en kartoffelskræller og rul dem til små blomster. Læg dem til siden.

4. Pil og skær rødløget i skiver på tværs, så du får det flotte mønster på tærten. Alternativt kan du også bare lave en masse løgringe.

5. Pisk æg med salt, peber og creme fraiche og tilsæt friskhakket timian.

6. Hæld først æggeblandingen over tærtebundet og fordel herefter squashruller og løg ligeligt. Husk at tærten skæres ud og spises i stykker, så prøv at sørge for, at man vil få løg i sit stykke, når den bliver serveret.

7. Nu skal tærten i ovnen, og der skal du bruge balancen, for det hele sejler rundt i æggemassen– men det kan godt lykkes. Ellers må du lave lidt damagecontrol med en gaffel, når først tærten står i ovnen.

8. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min.

Prøv eventuelt også denne lækre opskrift på:

Veganske blomkålsnuggets

Find masser af fantastiske opskrifter på bloggen Beetrootbakery!

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.