Stuvet hvidkål

Tekst og foto: Kålkogebogen af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose, forlaget Gyldendal

Til 1 person

Det skal du bruge

• 1 skive hvidkål (ca. 250 g)

• 1 dl vand

• 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt

• 11⁄2 spsk. hvedemel

• salt, hvid peber

Pynt

evt. hakket persille


Pr. person
Energi 700 kJ
kulhydrat 15 g
fedt 1,5 g


Sådan gør du

Snit hvidkålen, og lad det dampe i vandet i 10-15 minutter. Ryst mælk og mel til en jævning, og rør den i den kogte hvidkål. Kog stuvningen godt igennem i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering: Stuvet hvidkål kan drysses med hakket persille og serveres med karry grøntsager, til fx frikadeller.

Variation: Tilsæt revet muskatnød i stedet for hvid peber.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.