Sundhed er en fast medarbejdergode hos Web2Media

Tekst: Kristine Buske, journalist

Foto: Frederik Højgaard Larsen og Web2Media

Da Web2Media skulle kickstarte sundheden igen efter flere lockdowns, startede de med et sundhedstjek. Et udgangspunkt med plads til udvikling – både for den enkelte medarbejder og for arbejdspladsens samlede sundhed.

Forsamlingsforbud, hjemmearbejde og lukkede fitnesscentre. Under coronalockdowns de sidste par år var det svært for Web2Media at vedligeholde arbejdspladsens stærke motionskultur. Derfor eftersøgte Head of People & Culture, Ane Bruhn, en løsning på at tænke motion ind i en anderledes hverdag. Ud af det kom forløbet ”Sund i Web2Media – tilbage på Dagsordenen” i marts måned 2021 – med hjælp fra virksomhedens hus-fysioterapeut Dagmar.

Et initiativ med skræddersyede programmer til den enkelte og løbende fælles aktiviteter – enten online eller med afstand i det fri. Men først fik alle medarbejdere tilbudt et sundhedstjek, hvor der blandt andet blev målt fedtprocent, blodtryk, højde og vægt og stillet en række spørgsmål til medarbejdernes sundhed.

– Vi havde brug for et udgangspunkt, så vi som arbejdsplads kunne se hvordan indsatsen flyttede på medarbejdernes sundhed. Men også så medarbejderne hver især kunne blive motiverede af at følge med i deres egen udvikling, fortæller Ane Bruhn.

Sundhed og teamspirit er gode makkere

For det digitale marketingsbureau med en ung gennemsnitsalder rimer motion på konkurrence. Skridtkonkurrencer, et stjerneløb i byen og et golfevent, hvor der både var plads til de garvede og begynderne, var nogle af de ting der skulle motivere medarbejdernes konkurrencegen. De omkringliggende faciliteter som p-kælderen eller græsarealet foran bygningen blev også brugt til holdtræning. Der blev dog gjort meget ud af at initiativet var for alle – også for dem som ikke havde lyst til at deltage i konkurrenceelementerne.

Kigger man på tallene før og efter indsatsen, taler de for sig selv. Selvom udgangspunktet heller ikke var dårligt: Kun 11 % af medarbejderne dyrkede ikke ugentlig motion inden initiativet. Da indsatsen sluttede i juni 2021, var tallet faldet til blot 5 %. Og 59 % angav at de dyrkede mere motion end de plejer.

– Det ligger i Web2Media’s DNA at prioritere sundhedsfremmende initiativer med plads til fællesskab. Når vi rekrutterer medarbejdere, bruger vi vores sundhedsindsats til at tiltrække nye kompetencer og investere i vores medarbejdere. Samtidig er det vores erfaring at de kandidater som ser Web2Media som en attraktiv fremtidig arbejdsplads på grund af en stor grad af social aktivitet igennem sporten, kulturelt er et rigtig godt match, forklarer Ane Bruhn.

Læs mere om sundhedstjek: Op og ned på sundhedstjek

Nyansatte kom hurtigt ind i fællesskabet

Nogle af medarbejderne havde et klart mål om hvad de ville opnå med forløbet da de kom til første sundhedstjek hos Dagmar. Én af dem er Peter Milo Self. Hans kæreste havde lokket ham til at melde sig til et halvmaraton i efteråret – og så var han jo nødt til at træne op. Ud over et løbetræningsprogram deltog han også i holdtræning med fokus på styrke.

– Jeg var ikke vant til at løbe så langt og var derfor bange for at starte for hårdt ud og risikere at skade mine knæ. Derfor gav det en stor tryghed at vide at jeg havde en professionel fysioterapeut jeg altid kunne kontakte hvis jeg fik brug for sparring. Jeg ente også med at gennemføre mit første halvmaraton helt uden skader, fortæller han.

Ud over at få hjælp til løbetræning har sundhedsindsatsen også haft en stor betydning for Peter på den sociale konto. Han blev ansat i Web2Media i januar 2021 – 2 måneder inden tiltaget blev skudt i gang.

“Det var fedt som ny at der var så mange træningstilbud. Det gjorde det nemmere at blive en del af fællesskabet.”

– Jeg kan også mærke at jeg har fået færre sygedage med forkølelse, som jeg ellers plejer at have mange ture med, siger Peter.

Ny sundhedskaptajn ved roret

Udfordringer med knæene, som Peter nævner, var faktisk noget af det som gik igen blandt mange medarbejder da de begyndte at træne igen efter lockdown. Derfor startede Dagmar et knæhold med øvelser til at styrke og stabilisere knæene. Ligesom der løbende blev foretaget andre fællestræninger og initiativer der matchede de ønsker og behov som dukkede op undervejs.
Sundhedsindsatsen sikrede Web2Media prisen for Årets Sundeste Arbejdsplads i 2021. Men de gode idéer og initiativer er langt fra slut. Web2Media har ansat en sundhedsansvarlig til at tage teten og fortsætte det gode arbejde, fortæller Ane Bruhn:

“Vores fokus på sundhed har stor betydning for arbejdsmiljøet og sammenholdet på kontoret. Derfor prioriterer vi det højt, og vi har mange nye ting i pipelinen.”

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.