Kartoffelsalat med linser og marinerede rødløg (Yesil mercimekli patates salatasi)

Tekst og foto fra kogebogen 'Meze'

Man bruger linser i mange retter i Tyrkiet og i Mellemøsten. For eksempel er der et tyrkisk indbagt brød, börek, der indeholder et fyld af kartofler og grønne linser, og smager helt fantastisk. Indmaden er her genskabt som en salat.

Det skal du bruge

  • 650 g kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 11⁄2 dl beluga-linser
  • 1⁄2 rødløg
  • 1 lime, saften herfra
  • salt
  • 1 tsk. sukker
  • 20 g purløg

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær kartoflerne i halve eller små tern, alt efter størrelse. Behold gerne skrællen på.
  • Pil hvidløgsfeddene.
  • Vend kartoflerne med olivenolie, spidskommen, salt, de hele hvidløgsfed og friskkværnet peber.
  • Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil de er helt sprøde og gyldne.
  • Kog linserne i en gryde med rigeligt vand i ca. 15 minutter, eller indtil de er møre. Dræn linserne, og smag dem til med salt og et par dråber olivenolie.
  • Skær rødløget i skiver, og vend det med limesaft, salt og sukker.
  • Skær purløgene groft. Vend de lune kartofler med de kogte linser og purløg, og top med de marinerede rødløg.
  • Servér med det samme.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.