Chiagrød med vanilje og kiwi

Tekst og foto fra ‘Boost din sundhed med ANTIINFLAMMATORISK KOST – 8 uger, der styrker dit helbred’

Chiagrød har været utrolig populært i de seneste par år, og det er ikke uden grund. Det lille frø stammer fra Sydamerika og har vundet indpas i Danmark pga. sit høje indhold af protein og omega-3-fedtsyrer.


Chiagrød er enormt hurtigt at sætte over om aftenen, og der er minimal tilberedningstid om morgenen, uanset om du bruger frisk frugt eller frugtkompot.

Du kan lave frugtkompot og fryse den ned i mindre portioner, så har du en hurtig løsning til din morgenmad.

1 person

Det skal du bruge

• 11⁄2 spsk chiafrø
• 1 dl vand
• 1 dl plantemælk (fx mandel- eller kokosmælk) • 1 kiwi
• lidt vaniljepulver

Sådan gør du

Læg chiafrø i blød i væsken natten over. Næste morgen røres det rundt med lidt vanilje
til en cremet masse med en ske. Skær kiwien
i små tern og læg dem oven på grøden eller brug en færdig kompot.

Variationer

• Brug rent vand, hvis du vil have en lettere grød

• Skift 1⁄2 spsk chiafrø ud med hørfrø

• Skift alle chiafrø ud med hørfrø

• Tilsæt 6 mandler om aftenen

• Kog frosne bær eller æble/pære til kompot

Kiwi indeholder fordøjelsesenzymer, som hjælper med nedbrydningen af protein. Derfor er denne ret også velegnet som en lille dessert efter et lidt tungere, proteinrigt måltid.

Opskriften stammer fra ‘Boost din sundhed med ANTIINFLAMMATORISK KOST – 8 uger, der styrker dit helbred’ af ernærings­terapeut og cand.scient. i human­ biologi Pernille Kruse. Muusmann Forlag, 2019

Få 20% på bogen med koden “KF“, når du bestiller den på www.muusmann-forlag.dk. Koden gælder hele december!

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.