Chiagrød er enormt hurtigt at sætte over om aftenen, og der er minimal tilberedningstid om morgenen, uanset om du bruger frisk frugt eller frugtkompot.
Du kan lave frugtkompot og fryse den ned i mindre portioner, så har du en hurtig løsning til din morgenmad.
1 person
• 11⁄2 spsk chiafrø
• 1 dl vand
• 1 dl plantemælk (fx mandel- eller kokosmælk) • 1 kiwi
• lidt vaniljepulver
Læg chiafrø i blød i væsken natten over. Næste morgen røres det rundt med lidt vanilje
til en cremet masse med en ske. Skær kiwien
i små tern og læg dem oven på grøden eller brug en færdig kompot.
• Brug rent vand, hvis du vil have en lettere grød
• Skift 1⁄2 spsk chiafrø ud med hørfrø
• Skift alle chiafrø ud med hørfrø
• Tilsæt 6 mandler om aftenen
• Kog frosne bær eller æble/pære til kompot
Opskriften stammer fra ‘Boost din sundhed med ANTIINFLAMMATORISK KOST – 8 uger, der styrker dit helbred’ af ernæringsterapeut og cand.scient. i human biologi Pernille Kruse. Muusmann Forlag, 2019
Få 20% på bogen med koden “KF“, når du bestiller den på www.muusmann-forlag.dk. Koden gælder hele december!
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.