Vandmelonsalat med et asiatisk twist

Tekst og foto: Opskrifter fra e-bogen ’Plantebaseret sommermad’ af Simone Jespersen

Vandmelonen er fast inventar om sommeren. Her er den brugt i kombination med asiatisk inspirerede smage. Nyd salaten for sig selv eller lav den som tilbehør til eksempelvis stegte tofuspyd, krydret grøntsagsdeller eller friske forårsruller.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

0,5 vandmelon
1 agurk
1 mango
0,5 dl koriander
0,5 dl basilikum
0,5 dl saltede peanuts 2 spsk. sort sesam

Dressing

1 fed hvidløg
0,5 tsk. ingefær 1 spsk. sojasauce 4 tsk. limesaft

Fremgangsmåde

Skær vandmelon, agurk og mango i mundrette stykker, og kom dem i en stor skål. Hak koriander og basilikum fint og bland i skålen. Er man ikke til koriander, tilføjer man blot ekstra basilikum. Top salaten med hakkede peanuts og sort sesam.

Nu til dressingen. Kom presset hvidløg og finthakket ingefær i en skål og bland med sojasauce og limesaft. Hæld dressingen over salaten, og lad eventuelt salaten stå i 20 minutter på køl. Der vil samle sig en del væske i bunden, som med fordel kan hældes fra inden servering.

Fra ebogen ‘Plantebaseret sommermad’ af Simone Jespersen fra Simonejespersen.dk, hvor du kan købe bogen og finde masser af inspiration til sund livsstil.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.