Vandmelonsalat med et asiatisk twist

Tekst og foto: Opskrifter fra e-bogen ’Plantebaseret sommermad’ af Simone Jespersen

Vandmelonen er fast inventar om sommeren. Her er den brugt i kombination med asiatisk inspirerede smage. Nyd salaten for sig selv eller lav den som tilbehør til eksempelvis stegte tofuspyd, krydret grøntsagsdeller eller friske forårsruller.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

0,5 vandmelon
1 agurk
1 mango
0,5 dl koriander
0,5 dl basilikum
0,5 dl saltede peanuts 2 spsk. sort sesam

Dressing

1 fed hvidløg
0,5 tsk. ingefær 1 spsk. sojasauce 4 tsk. limesaft

Fremgangsmåde

Skær vandmelon, agurk og mango i mundrette stykker, og kom dem i en stor skål. Hak koriander og basilikum fint og bland i skålen. Er man ikke til koriander, tilføjer man blot ekstra basilikum. Top salaten med hakkede peanuts og sort sesam.

Nu til dressingen. Kom presset hvidløg og finthakket ingefær i en skål og bland med sojasauce og limesaft. Hæld dressingen over salaten, og lad eventuelt salaten stå i 20 minutter på køl. Der vil samle sig en del væske i bunden, som med fordel kan hældes fra inden servering.

Fra ebogen ‘Plantebaseret sommermad’ af Simone Jespersen fra Simonejespersen.dk, hvor du kan købe bogen og finde masser af inspiration til sund livsstil.