Rabarberkage med mandel

Tekst og foto: Opskrifter fra e-bogen ’Plantebaseret sommermad’ af Simone Jespersen

Nyplukkede danske rabarber – er der noget bedre? Server kagen her for dine gæster med en god kop te til og lidt frisk frugt til. Til eftermiddagskaffe eller som dessert efter grillmiddagen. God fornøjelse!

Til 1 kage

Ingredienser

2 dl plantemælk
2 spsk. æblecidereddike

1 appelsin
1 dl olie
2 spsk. hørfrø
6 spsk. vand
2 dl rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
0,5 tsk. salt
3,5 dl hvedemel
2 dl mandler
3 stængler rabarber
3 spsk. mandelflager

Fremgangsmåde

I en stor skål piskes plantemælk og æblecidereddike sammen og sættes til side i 5 minutter. Tilføj saften fra 1 appelsin samt olie. Lav et hørfrøæg ved at blande knuste hørfrø med kogende vand. Hørfrø kan nemt knuses i en morter eller i en minihakker. Lad ægget trække i et par minutter, og tilføj ægget. Bland nu også alle de tørre ingredienser i skålen, altså rørsukker, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt og mel. Rør rundt i massen til alle klumper er væk. Hak tilsidst mandlerne groft og vend dem i dejen.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt form efter eget valg. Skær rabarberne i stykker på 4 cm, og placer halvdelen af rabarberne ovenpå dejen. Drys gerne 1 spsk. sukker over rabarberne for lidt sødme. Hæld resten af dejen i kageformen, og kom ligeledes resten af rabarberstykkerne på toppen af dejen. Top med mandelflager og drys med sukker.

Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 50 – 60 minutter, alt afhængigt af din ovn. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af inden servering.

Fra ebogen ‘Plantebaseret sommermad’ af Simone Jespersen fra Simonejespersen.dk, hvor du kan købe bogen og finde masser af inspiration til sund livsstil.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.