Små fyldte pebere med ricotta, parmesan og masser af urter

Tekst: Grill grønt’ af Nikolaj Juel, forlaget Gyldendal

Foto: Columbus Leth

Grillen er synonym med sommer, hygge og kolde drinks. De fleste kan grille en bøf. Men vi bliver ofte udfordret når det kommer til grøntsager og vegetarmad på grill. Det råder bogen Grill grønt af Nikolaj Juel, fra forlaget Gyldendal, nu bod på. Du får et par smagsprøver her

Det skal du bruge

• 10 små pebere, både røde og gule
• 400 g ricotta
• En håndfuld bredbladet persille, finthakket
• En håndfuld basilikum, finthakket
• En håndfuld mynte, finthakket
• Et fed hvidløg, revet på et fint rivejern
• En håndfuld brødkrummer
• Olivenolie
• En håndfuld revet parmesan
• Salt og peber

Sådan gør du

Kom ricottaen i en skål med urter, hvidløg, brødkrummer, parmesan, salt og peber. Skær med en urtekniv rundt om stilken på pebrene. Hiv stilken ud, og tag kernerne ud. Fyld hver peber med ricottablandingen. Dryp lidt olivenolie over pebrene, og drys med ekstra parmesan.

Kom pebrene i et ovnfast fad, og placér dem på grillen over indirekte varme. Kom låg på grillen, og bag pebrene 30 minutter, eller til de er bløde.


Prøv også opskrifterne:

Grillede ferskner i Amaretto

Mexicansk burger

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.