Blommekompot

Tekst og foto: Michala Kramer, Instagram: @micadeli, Micadeli.dk – Vegansk madblog

Denne hurtige og nemme blommekompot kan bruges til mange ting som fx morgenmad, brød eller noget helt tredje. Opskriften er af Michala Kramer.

1 glas
Tid: 25 min.

Det skal du bruge

300g blommer (omkring 5 styk)

3 spsk. rørsukker

1 tsk. kanel

2 spsk. vand

Evt. lidt stjerneanis

Sådan gør du

Skyl og skær blommerne ud i små tern. Behold gerne skrællen på.

Kom stykkerne op i en mindre gryde sammen med sukker, kanel, vand og evt. stjerne anis. Lad simre under lav varme i 20-25 minutter.

Herefter kan du vælge at blende den kort i 1-2 sekunder for et mere cremet resultat. Ellers hæld den færdig kompot på rene glas og sæt på køl. Kan holde sig op til en uge.

Tip: Du kan sagtens udelukke stjerneanis, men det giver en god ekstra krydret smag. Hvis du ikke har kanel, så er kardemomme også lækkert at bruge.

Opskriften er fra micadeli.dk.