Spidskålssalat med rygeost

Tekst og foto: Kålkogebogen af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose, forlaget Gyldendal

Til 1 person + rest til frokost

Det skal du bruge

  • 1 dl ærter, gerne frosne (ca. 60 g)
  • • 1⁄2 spidskål (ca. 350 g)
  • 1⁄2 bundt radiser (ca. 50 g)
  • 1⁄4 bundt purløg

Creme:

  • 1⁄2 citron
  • 1⁄2 lille bæger rygeost uden kommen (ca. 80 g)
  • 1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 0,7 % fedt
  • salt og peber

Pr. person
Energi 550 kJ
kulhydrat 4 g
fedt 1,5 g


Sådan gør du

Tø ærterne op, hvis de er frosne. Snit spidskålen fint. Skær radiserne i skiver. Klip purløgen fint. Bland grøntsagerne sammen. Gem lidt purløg og radiser til pynt.

Creme: Pres citronen, og rør saften sammen med de øvrige ingredienser til cremen. Smag til med salt og peber. Bland cremen sammen med grønt- sagerne. Pynt med radiser og purløg lige inden servering.

Servering: Spidskålssalat serveres som tilbehør til fx stegt laks, frikadeller eller hamburgerryg.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.