Tekst: Fra bogen “Sundt & Sjovt – sundere, stærkere, lettere”, Lindhardt og Ringhof

Foto: Line Falck Christensen

Veggie pan lasagne

Her har vi stegt grøntsager i en pande, toppet med tomat, blandet knuste lasagneplader og mozzarella i og smidt hele molevitten i ovnen. Og så er det bare at sætte sig og vente på aftensmaden! Velbekomme.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g kartofler
  • 200 g aubergine
  • 200 g squash
  • 100 g rødløg
  • olie til stegning
  • 20 g hvidløg
  • salt og peber
  • evt. frisk timian og salvie
  • 250 g hytteost 1,5%
  • 1 dåse flåede tomater
  • 60 g mozzarella 13%
  • 80 g fuldkornslasagneplader
  • 5 g frisk basilikum

SÅDAN GØR DU:

  1. Skær kartoflerne i grove stykker og kog dem i 10 minutter.
  2. Skær også aubergine, squash og rødløg i grove stykker.
  3. Steg alle grøntsagerne i olie (også kartofler- ne) på en pande der kan tåle at komme i ovnen, sammen med hakket hvidløg. Krydr med salt, peber og eventuelt frisk timian og salvie.
  4. Tilsæt hytteost og flåede tomater
    (knus tomaterne) og vend det hele godt sammen – kom lidt vand i, hvis det er for tykt. Smag til med salt og peber.
  5. Riv mozzarella og lasagneplader i mindre stykker og vend begge dele i panden.
  6. Sæt panden i ovnen og bag i 30-40 minutter ved 180 grader.
  7. Server med frisk basilikum på toppen.

Tip! Brug de grøntsager, der er i sæson

Kalorier: 1101 i to portioner (15% fedt, 31% protein, 50% kulhydrat, 4% kostfibre)

Om bogen

‘Sundt & Sjovt – sundere, stærkere, lettere’
af Stephanie Agger & Patrick Brylov & Anton Fabricius, forlaget Lindhardt og Ringhof, 2022