Vegetariske lækkerier – veganske blomkålsnuggets

Tekst: Madbloggen beetrootbakery.dk / Katharina Kjeldgaard

Veganske blomkålsnuggets

Disse blomkålnuggets er lavet med blendet blomkål, som er blevet paneret og stegt på panden. De smager fantastisk både varme og kolde og kan bruges som tilbehør til alverdens retter.

Antal: 20 stk
Forberedelse: 1 time

Det skal du bruge:

Det skal du bruge:
Blomkålsnuggets
• 1 blomkål (eller ca 600 g uden blade)
• 3 ½ dl hvedemel
• 1 håndfuld bredbladet persille (kan undlades)
• 1 tsk salt
• ½ tsk peber
• 2 fed hvidløg
• 2 tsk løgpulver
• 1 ½ dl sesamfrø
• 1 ½ dl pankorasp (eller alm. rasp)
• Olie til at stege i

Sådan gør du:
1. Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær det i kvarte. Kog dem til de er helt møre og falder af en gaffel, når du prøver at stikke i dem. Hæld så vandet fra og lad det køle af. Alt i alt tager det nok ca. 30 minutter. Det må gerne blive helt koldt, men det behøver ikke. Du kan også koge blomkålen om morgenen eller dagen inden for at spare tid.

2. Kom blomkål i en skål og blend med en food processor. Hak hvidløg og persille og hæld det i skålen. Tilføj også hvedemel, salt, peber og løgpulver. Rør godt rundt til du har fået en ensartet masse.

3. Bland pankorasp og sesamfrø i en anden skål.

4. Fugt dine hænder let og form små frikadeller. Du kan selv bestemme, hvor store eller små, du gerne vil have dem. Dyp dem så i raspblandingen og læg dem over på en stor tallerken. Dette kan du gøre løbende, mens du steger.

5. Hæld godt med olie på en pande og varm den op ved middelvarme. Put dine nuggets på og steg dem i ca. 5-8 minutter på hver side, eller til de er blevet gyldne og sprøde.

Prøv eventuelt også denne lækre opskrift på:

Løgtærte med squash og grov bund

Find masser af fantastiske opskrifter på bloggen Beetrootbakery!