Skarpere hjerne? Spis fede fisk og fiskeolie

De fleste af os har hørt, at fisk er godt for hjernen. Men hvorfor er de fedtsyrer, der findes i fede fisk, egentlig så vigtige? Fordi vores hjerne er afhængig af dem for at kunne fungere og opbygge nye celler.

Vores krop består af utallige celler, hvoraf cirka 20 milliarder befinder sig i hjernen. Hver og én fungerer som sin egen lille fabrik, der omsætter næring til energi i en konstant fornyelsesproces.

Cellevæggene består af forskellige typer fedtsyrer, heriblandt mindst 20 % flerumættede. To af disse fedtsyrer DHA og AA indgår i cellernes struktur, mens en tredje EPA assisterer ved at sørge for, at kommunikationen fungerer mellem cellerne. Og fordi vores celler altid er i gang, er det vigtigt at forsyne dem med nye sunde fedtstoffer – hele livet igennem.

Godt for hjernen, godt for dig

Fede fisk og fiskeolie indeholder de vigtige flerumættede fedtsyrer, der er afgørende for en sund hjerne, og som er en hjælp, når vi skal lære nyt og bearbejde indtryk. Blandt andet når vi skal lære at læse, foregår det ved, at milliarder af nerveceller i hjernen skal meddele sig til hinanden i et specifikt og kompliceret mønster.

Studier viser, at det er vigtigt med den rigtige sammensætning og koncentration mellem omega-3 og omega-6 for den optimale funktion. Vil du være sikker på balance mellem omega-3 og omega-6, kan du vælge fiskeolie fra Equazen, som indeholder en unik kombination af de essentielle flerumættede fedtsyrer.

Et svensk studie viser, at børn, der får omega-3/omega-6 olier fra Equazen, opnår markante forbedringer i læsehastighed og fonologiske evner sammenlignet med kontrolgruppen. Forskernes konklusion peger på Equazens evne til at optimere balancen mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer som en afgørende faktor bag de imponerende resultater.

Læs mere om Novasel Equazen her.