Sådan pepper du turen på kondicyklen op 

Når det bliver for gråt, kedeligt eller hårdt at motionere, så kombiner din indendørs træning med underholdning – så kan træningen blive både sjov, spændende og lærerig, og du glemmer (næsten) at det er hårdt.

Det er mørkt udenfor. Det er vådt og koldt. Ja, vejret er bare som det er i Danmark om vinteren. Kedeligt! Mange vælger at rykke indendørs når der skal trænes. Nogle går i gang med kondicyklen hjemme i stuen, mens andre kaster sig ud på løbebåndet eller cressfitteren i fitnesscentret.

Når du træner indendørs, går du glip af den friske luft, af fuglekvidder og af nye indtryk når en cykel- eller løberute skal afprøves. Til gengæld har du mulighed for at peppe din træning op med lidt ekstra underholdning. Og det slet ikke så dumt.

Med den rette musik på anlægget, den perfekte serie på skærmen, eller det skarpe radioindslag behøver den indendørs træning ikke være spor kedelig.


Underholdning der får dig til at glemme at det gør ondt   

Fem fantastiske serier

Inden for de sidste par år er streaming af tv-serier, film og andet underholdning blevet allemandseje. Et abonnement hos en af de store streamingtjenester, eksempelvis Netflix, Viaplay og HBO Nordic, koster typisk omkring 80 kroner om måneden, men der findes også flere gratis muligheder som eksempelvis DR’s omfattende arkiv på dr.dk/bonanza og hos de danske bibliotekers filmstriben.dk

Homeland (Netflix): Spændingsserien over alle spændingsserier med terror, overvågning og internationale kriser som hovedtemaer. Får dig til at glemme alt om at du dyrker motion.

Silicon Valley (HBO Nordic): En skæv lille perle af en komedie om en flok it-nørder der forsøger at finde det næste store hit på internettet. Afsnittene varer cirka 22 minutter og passer perfekt til en hurtig træning.

The Walking Dead( Viaplay): En zombieepidemi bryder ud, og de fleste mennesker enten dør eller forvandles til zombier. Med denne serie på skærmen kommer du med garanti ikke til at kede dig på kondicyklen.

Treme (HBO Nordic): Advarsel: Denne fantastiske serie om livet i New Orleans efter orkankatastrofen Katrina i 2005 indeholder ufattelige mængder af usunde ting som fadøl og barbecuemad. Den harmornerer derfor nok ikke så godt med en sund livsstil. Men serien er fantastisk og skal ses!

The Newsroom (HBO Nordic): En god, solid og spændende tv-serie om livet på en amerikansk tv-station. Passer godt til en høj puls.


Sportsfilm der inspirerer

Bliv inspireret til at give absolut alt hvad du har i dig, ved samtidig at blive klogere på andre der dyrker sport.

Usain Bolt – The fastest man alive (Netflix): Fremragende dokumentar der går tæt på verdens hurtigste mand, Usain Bolt. Hvis du løber, mens du ser denne film, så løb lidt hurtigere.

Og det var Danmark (Flimstriben.dk): Nostalgi og god karma. Fantastisk gensyn med EM-triumfen i 1992. Giver dig troen på at ALT kan lade sig gøre.

Undefeated (Netflix): En inspirerende og Oscar-vindende dokumentar om et amerikansk ungdomsfodboldhold og holdets kamp for at vinde skolens første slutspilskamp nogensinde. Livsbekræftende i yderste potens.


Playlisten

10 numre der får dig til at blive på løbebåndet og holde tempoet. Find dem på Spotify.

1: Håkan Hellström: ’Kom igen Lena’

2: Arctic Moneys: ’Bet you look good on the dancefloor’

3: Huey Lewis and The News: ‘The power of love’

4: The Black Keys: ‘Lonely boy’

5: Carly Rae Jepsen: ‘Call Me Maybe’

6: Janelle Monaé: ‘Dance Apocalyptic’

7: Blur: ’Song 2’

8: Meghan Trainor: ’All about the bass’

9: Jackie Wilson: ‘Reet pettie’

10: Bucks Fizz: ‘Making your mind’


Guld i ørene

Grin, le og bliv klogere mens du træner. Her er nogle ideer til gode podcasts og radiostationer.

Third Ear.dk: Dansk podcast når det er absolut bedst. Alle udsendelser er på cirka 45 minutter og er ekstremt godt lavet. Snyd ikke dig selv for historierne ’Guldhornene, ’Farfars to liv’ og ’Jagten på U534’

Radio 24/7: Intelligent snakkeradio med noget på hjertet. Et væld af forskellige programmer og noget for enhver smag.

DR P1: En klassiker, men stadig solidt håndværk. P1 har opdateret sin programflade og tilbyder i dag endnu flere journalistiske udsendelser, der gør dig klogere på en afslappet måde.

 

 

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.