Kan jeg træne med knæskade?

Jeg har haft en knæskade i ca. to år og har ikke været særlig fysisk aktiv siden, for jeg får smerter når løber.

Min læge siger at skaden skyldes overbelastning i knæet. Fair nok, men jeg har holdt en pause, og mit knæ er blevet holdt i ro længe – så hvorfor kan jeg ikke genoptage min træning?

Hvad kan jeg gøre? Er der nogle gode øvelser der giver forbedringer?

Sport betyder meget for mig, og jeg vil gerne leve sundt, så jeg håber på hurtigt svar.

Hilsen U.


I første omgang er det vigtigt at komme lidt nærmere på hvad der er galt med dit knæ. Jeg vil derfor anbefale at du opsøger en idrætsfysioterapeut, der i første omgang kan undersøge dit knæ – og derefter give dig en diagnose og en behandlingsplan. Hvis der ikke er kliniske tegn på skader inde i knæet af såkaldt traumatisk karakter, dvs. direkte skader på knogle, brusk, ledbånd eller menisk, kan du i samråd med fysioterapeuten få lagt en strategi for hvilken form for træning og fysisk aktivitet der er mest hensigtsmæssig i forhold til dit knæ. Det er nemlig ikke et spørgsmål om at holde pause, men i stedet at finde ud af hvilke belastninger dit knæ kan tåle, og hvordan knæet kan gøres stærkere, så din fremtid kan indeholde en sund og aktiv livsstil.

Venlig hilsen Kristian Thorborg

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.