”Jeg vil ikke ses, men høres!”

Tekst: Kristine Buske, journalist

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix

Uanset om det er som vært for Dansk Melodi Grand Prix, sportsudsendelser eller Hammerslag, fremtoner Tina Müller altid glad, positiv og professionel på skærmen. I virkeligheden har hun aldrig drømt om at stå i rampelyset, og når hun har fri, gemmer hun sig gerne i sin hule hjemme på sofaen.

I folkeskolen var Tina Müller en af de stille piger. Den type der er pligtopfyldende uden at gøre et stort nummer ud af sig selv. Så da hun havde været et halvt år i praktik på Viasat som sportsjournalist, og pludselig blev spurgt om hun ville starte den nye TV 2 SPORT op som vært sammen med Claus Elming, kom angsten galoperende. Hun følte sig taget med bukserne ned. For det var aldrig studievært hun havde drømt om.

– Jeg nød den høje puls når man skulle ud som reporter og dække fodbolden på forskellige måder. Nu skulle jeg pludselig stå i centrum med skarpt lys og tre kameraer rettet mod mig. Men da jeg fandt ud af at jobbet ikke handler om mig, men om at nørde vinklerne på historierne, arbejde i dybden med opbygningen af en optakt og formidle de store følelser af nedture og opture, blev jeg hurtigt bidt af det, fortæller Tina.

Skubber sig selv ud over kanten

Vi fanger Tina på en Teams-forbindelse fra et hotelværelse i Montenegro, hvor hun dækker kvindelandsholdet i fodbold. For hende er det hverdag at rejse rundt og dække sportsbegivenheder. Men siden 2020 har hun udvidet værtsrollen. Først blev hun ny frontperson på Hammerslag, vært for Dansk Melodi Grand Prix 2021 og det kommende show i 2022 og vært på Kronprinsparrets Priser i 2021. Sammen med en række mindre shows.

Gennem skærmen ser det legende let ud for Tina. I virkeligheden følte hun sig til at starte med på glatis.
– Nu har jeg dækket alt inden for sport, og noget har jeg dækket flere gange. Jeg kender alle mekanismer rundt om en kamp og slutrunde. Hvis jeg som vært skal udfordres, er jeg nødt til at bevæge mig over i andre genrer. Jeg skal skubbe mig selv ud over kanten. Min største frygt er at gå i stå og læne mig tilbage og være tilfreds, siger Tina Müller.

– Særligt på Hammerslag var jeg meget nervøs i starten, og jeg skulle pludselig sætte mig ind i et helt nyt stofområde med andre vinkler og historier. Det har været superfedt at prøver kræfter med noget nyt, der gør mig stærkere som vært. For mig handler værtsrollen om at bevæge sig rundt mellem stemninger. Når jeg står live på en scene, som fx til Dansk Melodi Grand Prix, er der en elegance og højtidelighed, samtidig med at jeg skal fornemme og afkode publikum mens jeg står der. For mig er det nemmest at bevæge mig i sportens verden, hvor der er græs på knæene. Det er det jeg er vokset op i.

Et liv fyldt med sport

Privat fylder sport ikke lige så meget i Tinas liv som det har gjort. Da hun var barn, spillede hun badminton og fodbold og svømmede. Senere blev det til både halve og hele maratoner. I dag betyder en meniskskade efter fodboldslid at knæene ikke kan det samme længere. Ligesom ryggen også knager og brager en smule. Nu har Tina i stedet kastet sig over racercyklen, der er mindre belastende for knæene, det populære padel tennis, der ikke er så fysisk krævende, og gåture i det fri.

“Da jeg var yngre, handlede motion om fællesskab og det at være en del af noget. I dag handler det mere om den mentale sundhed og at mærke vinden der river i kinderne.”

Hun synes dog at motionen kan være svær at holde ved lige i et liv på farten.

– Jeg burde nok lægge mig på gulvet på hotelværelset og lave øvelser på gulvet, men det har jeg ikke rygrad til, siger Tina med et glimt i øjet.

Ekstrovert karriere og introvert privatliv

I dag er Tina stadig den mere tilbageholdende pige, som ikke har behov for at blive set. I virkeligheden tror hu, det er det der skaber balancen i den travle karriere. For når hun har rejst rundt og dækket fodbold, eller har stået på scenen til et stort show med tusindvis af mennesker der har fokus på hende, så er det ikke en tur ind i byen eller et cafébesøg der trækker. Hun vil meget hellere lade batterierne op med en gåtur i naturen, eller putte sig på sofaen med sin kæreste.

– Jeg er introvert, så når jeg er så udadvendt på mit arbejde, har jeg brug for et pusterum i mit liv. Derfor bruger jeg meget naturen. Min kæreste og jeg har synkroniseret vores kalendere på vores iPhones, så vi kan finde tid og rum til hinanden. Næste lørdag står der for eksempel at vi skal holde fri sammen, siger Tina og tilføjer:

– Men min kæreste synes sikkert godt jeg kunne geare endnu mere ned og passe på mit mentale helbred, griner hun.

Privatliv frem for den røde løber

Hun og kæresten bor omgivet af natur, køer og får – langt fra biler og larm i København og med let adgang til cykelture. Det er hendes helle, og hun har aldrig inviteret en journalist inden for de private døre.
– Jeg har brug for et sted som er min og min kærestes base, hvor vi har ro omkring os. Mit hjem er der min grænse går. Jeg tror det er vigtigt at kende sin grænse når man er et offentligt kendt ansigt, siger Tina.

På samme måde holder hun sig også væk fra rampelyset når hun ikke er på arbejde.

– Man ser mig sjældent på den røde løber, for jeg bryder mig ikke om at være i rampelyset. For mig er TV et arbejde hvor jeg formidler noget videre. Jeg vil ikke ses, men høres.

– Det er vigtigt for mig at bevare mig selv. Det gør jeg bedst ved at jeg lever et normalt liv og holder fast i at være nærværende med mine veninder, min kæreste og min familie.

“Du ser mig sjældent på den røde løber. For mig er TV et arbejde, hvor jeg formidler noget videre. Jeg vil ikke ses, men høres.”

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.