”Garden salad” med vandmelon og citrondressing

Tekst og foto: "Salat, salat, salat. Klimavenlige opskrifter med sæsonvarer" af Stephanie Harding Spangsberg, forlaget Zara, 2020

Vandmelon og feta er tæt på den perfekte kombination, når det kommer til salat. Det søde og friske sammen med det salte er lækkert og appetitligt. Tro mig, du bliver hooked af den her salat.

Opskriften er til 4 personer, hvis den serveres som tilbehør.

Det skal du bruge

2,5 dl lys quinoa

5 dl vand

Salt

1/2 vandmelon, gerne kernefattig

5 gulerødder

5 grønne asparges

1 citron, kun saften

1/2 dl god olivenolie

2 tsk. akaciehonning

1-2 skalotteløg, afhængigt af størrelsen

Salt og peber

25 g pistacienødder, u. skal

25 g boghvedekerner

Ærteskud

Frisk timian

100 g feta

Spiselige blomster

Sådan gør du

Skyl quinoa grundigt i koldt vand. Kom quinoa, vand og salt i en gryde. Bring det i kog, og lad det simre under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Quinoaen er kogt færdig, når alt vandet er fordampet. Lad quinoaen køle helt af. Det er en god idé at koge den i meget god tid eller dagen før.

Skær vandmelonen ud i tern. Skræl og vask gulerødderne. Vask de grønne asparges. Riv både gulerødder og grønne asparges i tynde skiver med en kartoffelskræller. Bland afkølet quinoa, vandmelon, gulerødder og asparges sammen i en skål.

Pres saften ud af citronen, bland den med olivenolie og honning, og smag til med salt og peber. Dressingen skal være syrlig og saltet. Snit skalotteløg tyndt, og kom det i dressingen. Lad den gerne stå og trække lidt.

Rist pistacienødder og boghvedekerner på en tør pande. Snit nødderne groft, når de er afkølet lidt. Pluk ærteskud og frisk timian, og bland det sammen med resten af salaten. Hæld dressingen over.

Anret salaten på et stort fad eller i en skål, som ikke er for dyb. Kom stykker af feta på toppen, drys med hakkede pistacienødder, boghvedekerner og spiselige blomster.

TIP: Salaten smager skønt med ovnbagt laks og surdejsbrød til.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.