Smerter i hofterne og ned i lårene

All

Jeg er 55 år og har meget ondt der hvor lårene sidder fast på kroppen.
Det er værst når jeg har brugt mig selv, eksempelvis dyrket sport eller lavet havearbejde. Det er værst om aftenen. Jeg har haft ondt i mere end halvandet år, og det er blevet værre med tiden. Jeg har været ved lægen, men fik af vide at det var ømme muskler efter sport.
Det er det ikke.
Hvad skal jeg gøre?


Venlig hilsen Kathe


Kære Kathe

Du skriver du har haft smerter i mere end 1,5 år. Så længe varer muskelømhed naturligvis ikke, som du også selv påpeger.

Smerter i det område du beskriver, kan komme fra dit hofteled eller din ryg. Det er en god ide at få det undersøgt hos en fysioterapeut. Smerter der har stået på så længe, får desuden ofte en betydning for din muskelbalance. Dine stabiliserende muskler er blevet svage omkring ryg og hofte. Disse muskler skal genoptrænes specifikt; det kan du få hjælp til hos en dygtig fysioterapeut.

Det kan eventuelt være relevant med en røntgenundersøgelse af dine hofter, hvis der ikke kommer bedring af genoptræningen.

Venlig hilsen Flemming Enoch

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.