Sjove sommersysler

Af: Marianne Nørup, fysioterapeut

Foto: Scanpix/Iris

Du har tid og overskud, det er sommer, og verden ligger for dine fødder!
Hverdagen er langt væk, så benyt lejligheden til at prøve noget nyt!

Undersøg fx om der i nærheden af dig er et yoga- eller fitnesscenter med nye eller anderledes holdtræningsformer. Eller hvad med at prøve golf, en tur på hesteryg eller en prøvetur i robåd, kano eller kajak. Mange lokale klubber tilbyder prøvetimer.
Her har vi udvalgt fem ideer til aktivt samvær på sommerdage.

Beachminton

Det er fedt at spille badminton i haven, men vejret er sjældent roligt nok til at fjerboldene ikke blæser væk. Beachminton er en sommerudgave af badminton. Der bruges specielle ketsjere, og bolden er lavet af farvestrålende plastik og er tungere end en normal fjerbold. Banen kan stilles op hvor som helst – på stranden, sportspladsen, i parken eller haven. Priser fra ca. 200-600 kr. for et sæt.

Læs mere på dgi.dk.

 

Paddleboard

Et surfbræt, en åre og noget vand! Det er hvad der skal til for at prøve Stand Up Paddle surfing (SUP). Kombinationen af at surfe og ro med en to meter lang åre er sjovt og socialt, og ikke mindst er det effektiv motion. SUP kan både udøves på store bølger og på fladt vand (fx søer) – og skulle ifølge branchen sågar være nemt at lære.

Læs mere om SUP på www.supcopenhagen.com. SUP tilbydes på mange strande, både herhjemme og på udenlandske feriesteder.

 

Fodboldgolf

Fodboldgolfbaner er skudt op i hele landet, og det er en fin adspredelse for hele familie; man behøver ikke kunne spille fodbold for at deltage. Reglerne er næsten som i almindelig golf, blot er golfkuglen skiftet ud med fodbold og et par ben. Hver bane har, som i golf, sit eget par (optimalt antal spark), et tee-sted, en fairway og en green.

 

Krolf: Halvt kroket, halvt golf, helt sjovt!

Man tager krocketudstyret, smider buerne væk, og laver nogle huller i plænen i stedet for! Så er man klar til krolf. Som i golf skal kuglen i hul på færrest mulige slag. Er der forhindringer i form af bede, flagstænger, solure, træer, buske eller sten opsat til lejligheden, så er det da kun endnu sjovere! I kan spille derhjemme, men der er også masser af klubber landet over.

Læs mere på krolf.dk.

 

Klassikeren: Kanotur

Hvis du kun tænker myg, regnvejr og ømme arme, så prøv igen: På kanotur får du god motion, er i pagt med naturen, og I kan hygge jer med hinanden, både i båden og på en af de mange rastepladser langs ruterne. På kanotur.dk kan du finde ruter og kano-udlejere i Danmark, Sverige, Tyskland og Norge. Du behøver ikke sætte en hel uge af – der er også masser af muligheder for ture på en halv eller hel dag.

 

Kilder: Fodboldgolf.net, dgi.dk, krolf.dk m.fl.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.