Hovedpine når jeg laver lektier og dyrker sport

Jeg har igennem en del år haft hovedpine, især når jeg har travlt med mine lektier. Jeg har fået at vide at det er noget stress, men det kan jeg ikke forstå, for jeg kan også få det hvis svømmer, eller når jeg kører længere ture på min mountainbike. Smerterne er altid i den ene side og stråler ned i nakken. Jeg har på et tidspunkt fået migrænemedicin uden det hjalp mig.
Pia

Svar…

Kære Pia.
Man opdeler hovedpiner i 3 forskellige typer. Spændingshovedpine, migræne og nakkehovedpine. Disse hovedpiner adskiller sig på følgende måder:

Migræne: Smerten er ret intens, den er som regel pulserende, den kan under et hovedpineanfald skifte side. Al fysisk aktivitet forværrer smerterne, og der kan være kvalme, opkast og forværring ved for meget lys.

Spændingshovedpine: Smerten føles som regel som et bånd om hovedet. Hovedpinen kan blive bedre af fysisk aktivitet. Der kan også være forværring ved lys her.

Nakke hovedpine: Smerten kommer typisk fra baghovedet og kan trække frem i den ene side og altid i samme side under et hovedpineanfald. Den bliver ofte forværret ved aktiviteter hvor nakken bøjes bagover, som f.eks. når man sidder ved computeren med dårlig holdning, cykler med styret langt fremme, eller svømmer med hovedet over vandet hele tiden.

For dig lyder det mest som du har en nakkehovedpine. Hos en fysioterapeut kan du få tjekket om det nu er det, og du vil kunne få øvelser der kan træne dig ud af dit hovedpineproblem.

Venlig hilsen Flemming Enoch

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.