Forkæl dig selv: KOM UD I LYSET!

Af Svend B. Carstensen, Fyssen i DGI-huset

Du skal ud og nyde solen i denne mørke tid.
Det booster energien.

Har du tænkt på hvor langt du kan gå i løbet af en time? Måske kan du nå helt hjem fra arbejde før mørket trænger sig på. Ja, måske kan du oven i købet nå en omvej. Der er sikkert områder, veje eller stier tæt på hvor du bor, men hvor du aldrig har været. Mon ikke også solen skinner der?

Løb hvis du har lyst til det. Mærk lungerne fråse i luft. Mærk løbets rytme, og lad tankerne flyve. Måske får du tænkt store tanker. Du bestemmer tempoet. Og vupti, før du rigtigt aner det, er du hjemme igen. Mærkede du solen – for jo, den var der – eller løb tankerne helt af med dig? Og for resten, er dine løbesko ikke blevet lidt slidte – jeg synes du skal forkæle dig selv med et par nye.

Racer eller havelåge. Den radius du kan bevæge dig i er jo enormt stor når du tillader dig selv at bruge din tid på det. Lad den kølige friske luft bide dig i kinderne, mens hjulene snurrer under dig. Eller knirker de som et par gamle gigtramte ben, så det nok den rustne havelåge du har fået fat på. Uanset hvad du cykler på, er landevejen også et godt sted at nyde solen.

Om du er til travesko, løbesko, den tohjulede eller noget helt fjerde, er såmænd ikke så afgørende, blot du kommer der ud hvor solen skinner, for lys og bevægelse er en slagkraftig kombination, kan jeg hilse og sige. Ny strøm på ipod’en.

Måske kender du nogen som gerne vil med. Hvorfor ikke spørge dem. Eller måske kender du en som du gerne vil have med. Tag det første skridt. Eller måske hører du til dem som har det fint med at nyde lyset alene – også helt fint.

Træk stikket ud og kom ud! Der ud hvor du kan se og mærke de varme stråler fra den lavthængende sol. Du skal nemlig have noget lys på denne mørke tid af året. Nyd det! Og når du kommer hjem, ser verden lysere ud. Katten spinder. Og maden smager bedre.

Forkæl dig selv på denne tid af året. Foråret kommer snart.
’Det kan du jo sagtens sige!’
Ja!

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.