Australian Bodycare

Fødder


Sådan behandler du fodsvamp

Dette indhold er sponsoreret

 

Fodsvamp er den mest udbredte svampeinfektion, og det er noget som alle kan få. Dog er fodsvamp ofte et tabubelagt emne, og det kan skyldes den uvished der er omkring hvad fodsvamp egentlig er. Er du en af de personer, som har fået fodsvamp, så kan du være helt rolig. Alle kan få fodsvamp, og der findes heldigvis effektive behandlinger af det.

Hvad er fodsvamp?

Som nævnt, så er fodsvamp en meget udbredt svampeinfektion. Fodsvamp er faktisk den mest almindelige. På engelsk kaldes fodsvamp for “Athlete’s Foot”, men det betyder ikke, at det udelukkende er sportsfolk, som kan få det. Fodsvamp rammer særligt unge og voksne, men sjældent børn. Personer som har lettere ved at få fodsvamp er for eksempel idrætsudøvere og andre, som ofte har deres fødder lukket inde i tætsiddende og ikke-åndbart fodtøj. Hvis du har fodsvamp, så viser det sig ved kløe og udslæt på tæer og fødder. Du vil derfor typisk opdage fodsvampen på grund af den meget generende kløe. Kløen vil være vedvarende og give en brændende følelse, og du vil også kunne opleve svie. Udover det, så vil du mellem dine tæer kunne se et rødligt, lidt skællende udslæt. I nogle tilfælde kan der også komme små væskefyldte blærer. Fodsvampen vil ofte være godt gemt mellem tæerne, og for det meste vil det starte fra de to yderste tæer, og derfra brede sig videre til de andre tæer, negle og foden. Har man fodsvamp, så er det vigtigt at man hurtigt går i gang med at behandle det. Det skyldes, at fodsvamp let kan smitte andre.

Behandling af fodsvamp

Har du fodsvamp, så kan det let brede sig til andre dele af din krop, og du vil også let kunne komme til at smitte andre mennesker. Derfor er det vigtigt at fodsvamp behandles, så snart at du opdager det. Oplever du symptomer på fodsvamp er det bedste du kan gøre at gå til lægen. Lægen vil hurtigt kunne stille diagnosen, hvis det er fodsvamp, og du kan derfor hurtigt komme i behandling.

Viser det sig at du har fået fodsvamp, så er det heldigvis en helt ufarlig lidelse, som er nem at behandle. Der er gode muligheder for behandling, og effekten af behandlingen er ofte god. Det vigtigste er, at du aldrig ignorerer din fodsvamp, hvilket også kan vise sig at være svært på grund af den kraftige kløe. I nogle tilfælde kan du være så heldig at opleve, at din fodsvamp forsvinder af sig selv. Det kan ske, hvis dine fødder får massere af frisk luft, og at du ikke har et svært tilfælde af fodsvamp. Vælger du ikke at blive behandlet for fodsvamp kan det modsatte dog også ske. Din fodsvamp kan forværres og brede sig, plus at du kan smitte andre mennesker med det.

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan behandle fodsvamp. En af mulighederne er brug af en creme eller salve, der har en svampedræbende effekt. I de fleste tilfælde vil lægen give dig en recept på cremen/salven. En anden mulighed er tabletbehandling. Tabletbehandlingen tages i brug, hvis du er hårdt ramt af fodsvamp eller hvis cremen/salven ikke har virket. Der findes derudover forskellige naturmidler, som modvirker bakterier, samtidig med at de er hudvenlige. Naturmidlerne vil kunne modvirke bakterierne, men de vil også kunne lindre kløen og svien.

 

 

 

 

Vis alle samarbejdspartnere