A Misbrugsbehandling København

Afhængighed

blank

Hashmisbrug: Tegn på misbrug og hvad du kan gøre

Dette indhold er sponsoreret

 

Hash er et stof, der udvindes af planter i Cannabisfamilien. Det indeholder et stof kaldet THC, som giver en psykoaktiv virkning. THC kan have en række forskellige effekter på både krop og sind, herunder eufori, forvirring, hukommelsestab og sløvhed.

Hashmisbrug kan føre til alvorlige problemer, herunder psykiske og fysiske sundhedsproblemer. Misbrugere kan opleve paranoia, depression og angst, og de kan også have svært ved at sove og opleve manglende appetit. Hashmisbrug kan desuden forårsage hjerte-kar-problemer såsom hjertesvigt og åreforkalkning. Læs mere om misbrug af hash her, og vær opmærksom på tegn på hashmisbrug.

Hvad er hashmisbrug, og hvad er tegnene på hashmisbrug?

Hashmisbrug kan give flere forskellige tegn på misbrug, og disse tegn kan være:

  • Man begynder at have svært ved at huske ting.
  • Man har svært ved at følge med i samtaler.
  • Man har svært ved at koncentrere sig.
  • Man har ændringer i din appetit.
  • Man sover mere eller mindre end normalt.

Som pårørende bør du være opmærksom på følgende tegn, hvis personen:

  • ofte har et ønske om at bruge mere hash, end man plejer.
  • har svært ved at stoppe med at bruge hash.
  • føler sig trist eller deprimeret, når man ikke bruger hash.
  • begynder at isolere sig fra venner og familie.
  • har problemer med arbejde eller skole som følge af brugen af hash.

Hvilke konsekvenser har hashmisbrug?

Hashmisbrug kan have alvorlige konsekvenser for den person, der misbruger stoffet. Det kan føre til problemer med hukommelsen og indlæringsevnen, og det kan være svært at koncentrere sig.

Personer, der misbruger hash ofte, kan også have problemer med at sove og føle sig triste eller deprimerede. De kan have svært ved at styre deres impulser, og det kan i visse tilfælde føre til voldelig adfærd. Hashmisbrug kan desuden øge risikoen for at udvikle psykiske sygdomme såsom skizofreni.

Sådan kan man behandle et hashmisbrug

Der findes flere forskellige behandlinger af hashmisbrug, men den mest effektive behandling er abstinens. Dette betyder, at man stopper med at bruge hash helt og holdent. Dette kan være svært at gennemføre alene, og derfor er det en god idé at søge professionel hjælp fra en læge eller psykolog. De kan hjælpe dig med at finde den bedste behandling for dig og støtte dig undervejs i abstinensprocessen, ligesom de kan hjælpe dig til at være en god pårørende, hvis det er en, du kender, der er i misbrug.

Det bedste, du som pårørende kan gøre, er, at tage en snak med vedkommende om dine bekymringer. For det meste er forståelse et stærkere middel end bebrejdelse, og man kan godt være forstående og alligevel opfordre til afvænning – men du skal også vide, at en afvænning ofte virker bedst, hvis det også er misbrugerens ønske at stoppe.

 

Vis alle samarbejdspartnere