Sådan får du sundt hår

Dette indhold er sponsoreret

 

Du kender det sikkert godt. Ligemeget hvad du prøver, bliver dit hår aldrig rigtig flot og sundt at se på. Du har en fast hårplejerutine med kvalitetsrige hårprodukter. Du går jævnligt til frisøren og får klippet de tørre og spaltede spidser af. Du undgår varme, og hvis du en sjælden gang skal bruge en føntørrer eller et glatte- eller krøllejern, bruger du altid varmebeskyttende spray. Men resultaterne lever desværre bare ikke op til dine forventninger. Hvis du kan nikke genkendende til det, kan du med fordel prøve vitaminer til håret – så vil du formentlig finde ud af, at det lige var det, som du gik og manglede for at få det hårlook, som du ønsker dig!

Kosttilskud til håret

Vejen til at få flot og sundt hår kan være lidt af en jungle. Det er efterhånden blevet ret udbredt at tage kostilskud til håret, som altså er smækfyldt med gode vitaminer og mineraler. Der findes forskellige hårvitaminer på markedet, men de indeholder alle en række gode vitaminer, såsom A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin og D-vitamin, som blandt andet styrker hårets sundhed og øger hårvæksten. Vitaminerne fås desuden også i forskellige typer. De fås både i almindelig pilleform og som vingummi, hvis du har svært ved at sluge piller. Da hårvitaminer indeholder forskellige vitaminer og mineraler, er det faktisk heller ikke kun dit hår, som får gavn af at tage hårvitaminer. Det kan også gavne din hud og negle!

Hvilke effekt har vitaminerne?

Kosttilskud til håret indeholder som sagt forskellige vitaminer. Derfor er det en god ide at vide, hvilken effekt vitaminerne har, når du skal vælge en type hårvitamin, som du har lyst til at tage.

A-vitaminer er særligt gode for hårcellerne. De har en positiv effekt på hovedbunden, fordi de bidrager til fremstilling af sebum, som fugter hovedbunden. Det hjælper blandt andet til et glansfuldt hår. Dog skal du være opmærksom på, at for meget A-vitamin kan have en negativ effekt, da A-vitamin er fedtopløseligt. Kroppen kan derfor have svært ved at udskille dette.

B-vitamin er bidrager også til hårcellernes sundhed – generelt til sund cellevækst. Det er særligt vigtigt for dit hår og din hud. B7-vitamin bidrager desuden til øget hårvækst.

C-vitamin bidrager til produktion af kollagen, som findes i håret og i huden. C-vitamin har desuden også en antioxiderende effekt, som beskytter håret mod ydre påvirkning. C-vitamin egner sig specielt til hår, som nemt spalter og knækker.

D-vitamin er med til at skabe balance i hårets vækstcyklus og studier har vist, at der er en forbindelse mellem mangel på D-vitamin og hårtab.

Vis alle samarbejdspartnere