Veggie-burger

Tekst: Fra bogen “Sundt & Sjovt – sundere, stærkere, lettere”, Lindhardt og Ringhof

Foto: Line Falck Christensen

Denne veggie-burger er lavet af brune ris, rødbede og æg, tilsat hvidløg og paprika for at give den lidt ekstra smag.

DET SKAL DU BRUGE:

Bøffer

  • 100 g brune ris
  • 100 g rødbede
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. paprika
  • 2 mellemstore æg
  • 1 fed hvidløg
  • lidt fedtstof til stegning

Dressing

  • 200 g skyr naturel
  • 1 bundt purløg
  • 25 g grov sennep
  • 10 g sukkerfri ketchup

Andet

  • 3 briocheboller
  • 90 g avocado, i skiver
  • 100 g løg, i skiver

SÅDAN GØR DU:

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken og lad dem køle ned.
  2. Riv rødbeden fint, bland den med salt, peber, paprika, æg og hakket hvidløg og kom også risene i.
  3. Bland godt til en fars og form tre bøffer.
  4. Steg bøfferne i en smule fedtstof på enmiddelvarm pande på den ene side, til den har fået skorpe, vend dem og steg den anden side.
  5. Bland skyr, purløg, sennep og ketchup sammen til en dressing.
  6. Rist bollerne i ovnen eller på en pande og flæk dem.
  7. Kom dressing på begge halvdele og byg burgeren med bøf, avocado og løg.

Tip! Burgeren er også god med helt enkelt og klassisk burgerfyld som tomat og agurk.

Kalorier: 1508 i 3 portioner (29% fedt, 19% protein, 50% kulhydrat, 2% kostfibre)

Om bogen

‘Sundt & Sjovt – sundere, stærkere, lettere’
af Stephanie Agger & Patrick Brylov & Anton Fabricius, forlaget Lindhardt og Ringhof, 2022

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.