Lækker æblecrumble

Tekst og foto: Michala Kramer, Instagram: @micadeli, Micadeli.dk – Vegansk madblog

Desserter er også en måde at få frugt ind i sin kost. Her får du en nem og lækker opskrift på æblecrumble af Michala Kramer.

5-6 personer
Tid: 45 min.

Det skal du bruge

Fyld:
7-8 Æbler (800g)

2 spsk. Rørsukker

1 tsk. Kardemomme

1 dl. Vand

Crumble:

3 dl. Havregryn

2 dl. Mel

1 dl. Mandler

7 spsk. Smør

2 tsk. Kanel

Salt

Til servering:

Creme fraiche

Ahorn sirup

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190°C varmluft.

Skyl og skær æbler i små tern. Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof i bunden. Hæld æblerne deri sammen med rørsukker kardemomme og vand. Bland godt sammen med hænderne.

I en skål blandes alle ingredienser til crumble: Havregryn, mel, hakkede mandler, smør og kanel. Bland det hele med hænderne til du har en sammenhængende, men smuldrende crumble-dej. Hæld dejen i fadet ovenpå æble stykkerne. Pynt med et par æbler på toppen til sidst og drys med salt. Bag i ovnen i 30-35 minutter.

Lad fadet køle lidt af. Server sammen med kold creme fraiche og ahorn sirup.

Opskriften er fra micadeli.dk.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.