5-6 personer
Tid: 45 min.
Fyld:
7-8 Æbler (800g)
2 spsk. Rørsukker
1 tsk. Kardemomme
1 dl. Vand
Crumble:
3 dl. Havregryn
2 dl. Mel
1 dl. Mandler
7 spsk. Smør
2 tsk. Kanel
Salt
Til servering:
Creme fraiche
Ahorn sirup
Tænd ovnen på 190°C varmluft.
Skyl og skær æbler i små tern. Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof i bunden. Hæld æblerne deri sammen med rørsukker kardemomme og vand. Bland godt sammen med hænderne.
I en skål blandes alle ingredienser til crumble: Havregryn, mel, hakkede mandler, smør og kanel. Bland det hele med hænderne til du har en sammenhængende, men smuldrende crumble-dej. Hæld dejen i fadet ovenpå æble stykkerne. Pynt med et par æbler på toppen til sidst og drys med salt. Bag i ovnen i 30-35 minutter.
Lad fadet køle lidt af. Server sammen med kold creme fraiche og ahorn sirup.
Opskriften er fra micadeli.dk.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.