Uhmmm: Sunde sommeris

Louises Madblog

Det er blevet is-tid. Vi har fundet opskrifter på to lækre af slagsen – som ovenikøbet er spækket med vitaminer og andre sunde sager, så du med god samvittighed kan nyde en is hver dag, hele sommeren.

Hjemmelavede ispinde med skyr og bær 

6 stk.
Forberedelsestid: 1 time
Samlet tid: 5 timer

Ingredienser
Blåbærisen
125 g skyr
125 g blåbær (må godt være frosne)
1-2 tsk honning

Bananisen
125 g skyr
1 banan (100 g ca.)
1 tsk honning

Jordbærisen
125 g skyr
125 g jordbær (må godt være frosne)
1 tsk honning

Fremgangsmåde
1. Blend blåbær, skyr og honning sammen (jeg brugte en stavblender).
2. Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel blåbærblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
3. Stil isene i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil de har sat sig så næste lag kan komme i.
4. Blend banan, skyr og honning sammen.
5. Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel bananblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
6. Stil isene i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil de har sat sig så næste lag kan komme i.
7. Blend jordbær, skyr og honning sammen.
8. Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel jordbærblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
9. Sæt ispinde i isene.
10. Stil nu isene tilbage i fryseren og lad dem blive der i cirka 4 timer, eller indtil de er helt frosne.
11. Når de skal spises kan du med fordel hælde lidt varmt vand udvendigt på formen indtil de slipper.


Bananis

1 person

Forberedelsestid: 10 minutter (når bananerne er frosset)

Ingredienser
2 modne bananer
Lidt chokolade til toppen

Fremgangsmåde
1. Skær bananerne i skiver og frys den ned i en pose eller bøtte. De skal ligge i cirka 2 timer i fryseren, eller til de er helt frosne og hårde.
2. Hæld
dem i din foodprocessoreller blender og blend indtil bananen bliver til en skøn cremet is. Vær opmærksom på at inden banan bliver helt “smooth”, så smuldrer den helt. Det er helt fint, du fortsætter bare indtil den har den ønskede konsistens.
3. Server enten isen med det samme som en slags soft-ice eller fordel den i en bøtte og frys den ned i et par timer. Herefter kan du med en isske lave fine iskugler af bananisen.


Opskrifterne stammer fra Louises Madblog, hvor du kan finde et hav af lækre opskrifter. www.louisesmadblog.dk Louise står også, sammen med sin kæreste, bag den engelsksprogede nordicfoodliving.com

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.