TOP 10 fitness-trends i 2014

Af: Marianne Nørup, fysioterapeut

Højintens intervaltræning! Det er det du skal dyrke hvis du vil være med hvor det sker! Intervaltræning er nemlig det absolut hotteste inden for fitnessbranchen lige nu og i det kommende år, hvis man skal tro den anerkendte årlige undersøgelse fra American College of Sports Medicine, USA’s top fitness trends for 2014.

Intervaltræningen var ellers helt ny på listen sidste år, men er altså buldret frem med stor succes.

Mere end 3.800 fitness-professionelle har bidraget til at sammensætte listen, der er publiceret i tidsskriftet ACSM’s Health & Fitness Journal®. Løb listen igennem, og bliv inspireret til hvilken trend du vil følge i år!
 

1. Høj-Intensiv Interval Træning (HIIT)

HIIT indebærer korte perioder med meget intens aktivitet, efterfulgt af en kort pause eller nedsat aktivitetsniveau. Effektiv træning, som kan udføres på mindre end 30 minutter alt i alt, hvilket måske er med til at forklare den store popularitet.

2. Styrketræning med kropsvægt 

Ny på listen. Her benyttes stort set intet udstyr, kun ens egen kropsvægt (som i f.eks. armbøjninger). Billigt og effektivt.

3. Uddannet og erfarent personale

Der er stigende fokus på vigtigheden af at personalet i fitnesscentrene er godt uddannede og kan give faglig vejledning.

4. Styrketræning

Styrketræning bevarer sin position som en central del af fitnesscentrene.

5. Træning og vægttab

Som supplement til diæt er træning en nøglefaktor i ethvert vægttabsprogram. Det faktum bliver slanke-programmerne stadig mere opmærksomme på.

6. Personlig træning

Stadig flere uddanner sig til personlig træner – og man forventer at der bliver brug for dem.

7. Fitness-programmer for ældre

Ikke blot bliver der flere ældre, de har også flere penge end den foregående generation. Derfor er der efterspørgsel efter alderstilpassede fitnessprogrammer, som kan holde ældre mennesker sunde og aktive.

8. Funktionel Fitness

Styrketræning anvendt til at forbedre balancen og gøre hverdagen nemmere. Man træner primært funktioner man har brug for i det daglige.

9. Gruppe-personlig træning

Det er økonomisk udfordrende tider, så mange personlige trænere tilbyder gruppe-lektioner for to eller tre personer.

10. Yoga

Baseret på meget gamle traditioner, men evigt aktuelt, tilbyder yoga forskellige serier af kropsstillinger, møntet på sundhed og afslapning. Forskellige retninger, herunder Power Yoga, Ashtanga og Bikram.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.