Syre-base – hvordan er det nu det er? 

Hvor vigtigt er det at holde kroppen basisk og ikke sur?

For at holde min krop basisk drikker jeg hver dag 1,5 liter vand med en teskefuld natriumbicarbonat sammen med saft fra en citron. Er det en god idé? Tillige vandrer jeg omkring 20-30 km ugentligt

Hilsen Jan  

Kroppen har en meget veludviklet evne til selv at regulere syre-base-balancen. Hvis du i øvrigt er sund og rask, behøver du ikke bruge så meget energi på at tænke på sammensætningen af din kost. Følg blot de almindelige kostråd, så er du på rette vej. Det sidste kostråd er at du skal være fysisk aktiv – og det er nok et af de allervigtigste råd du skal følge. Og det gør du allerede med dine lange gåture. Bliv endelig ved med det! Du kan optimere aktiviteten med et par gange om ugen at lave noget mere intensiv motion.

Tilbage til syre-base-kosten. Der er ikke belæg for at tro at man kan fremme sundheden ved at indtage base (eller syre). Vi ved dog at de fødevarer som typisk er basiske – nemlig frugt og grønt – har en række sunde egenskaber. Men det skyldes næppe at de er basiske, men snarere at de indeholder fibre, kalium og mange andre sunde bestanddele.

Med venlig hilsen

Leif Skive

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.