<

Smerter – og en bule – i anklen

Hej jeg har i et år haft smerter i min ankel, både i hvile og når jeg går. Smerten sidder lige ved ydersiden af knysten og hen over foden og når jeg går, trækker det op i siden af skinnebenet,

Jeg er blevet røntgenfotograferet, og billedet viste ikke noget. Det er nu blevet værre, og nogle dage kan jeg næsten ikke gå. Der sidder en bule som hæver nogle gange. Hvad kan det være ?

Hilsen Laila


Hej Laila!

Der er forskellige ting man kan fejle i dette område, men det jeg hæfter mig mest ved, er at du skal udredes yderligere når røntgen ikke viser noget. Hævelse lokaliseret til det sted du beskriver, kan være relateret til selve ankelleddet eller de omkringliggende bløddele. Jeg vil derfor foreslå dig at få foretaget en UL-scanning eller en MR-scanning af en speciallæge, da begge disse undersøgelsesteknikker kan vise evt. væske i leddet eller tegn på skader i led eller bløddele, hvilket en røntgenundersøgelse ikke er velegnet til – den kan primært vise at dine knogler i området ser normale ud. Jeg er ikke meget for at give et bud på en diagnose, men du skal i alle tilfælde undersøges nærmere, ikke mindst når du også har smerter i hvile. Sørg for at du har en ”tovholder” på dine undersøgelser, enten i form af en fysioterapeut eller en praktiserende læge, som kan hjælpe dig med at blive sendt det rigtige sted hen til udredning, og derefter være behjælpelig med at iværksætte den rigtige behandling.

De bedste hilsener Kristian Thorborg

 

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.