Tpobro

Tænder

Strandvejen 32D, 2100 København Ø, Danmark
blank

Sådan slipper du af med din tandlægeskræk

Dette indhold er sponsoreret

 

Det er rigtig vigtigt, at man altid forsøger at gøre sit bedste for at passe godt på sig selv og sin krop, så man på den både holder sig sund og rask, både mentalt og fysisk. Der er mange ting, som man kan gøre, for at passe på sin generelle sundhed, og en af dem er blandt andet, at man sørger for at gå til lægen, hvis man oplever noget unormalt eller anderledes ved sig selv.

Noget andet, som alle bør gøre i forbindelse med det at holde sig sund, er at gå til tandlægen regelmæssigt og lade være med at springe det jævnlige tandlægetjek over. Tandlægeskræk og nervøsitet i forbindelse med et tandlægebesøg er noget, som rigtig mange danskere kan nikke genkendende til. Næsten halvdelen af den danske befolkning er nervøse for at gå til tandlægen, og 10% lider reelt af det, som vi kalder for tandlægeskræk.

Er du blandt de danskere, som har så svært ved at gå til tandlægen, at du lider af tandlægeskræk, så er der flere ting, som du kan gøre, for at forsøge at mindske det, og på den måde forhåbentlig blive mindre skrækslagen, når det er tid til at besøge tandlægen.

Det går udover din sundhed at skippe tandlægen

De fleste af de personer, som lider af tandlægeskræk, lader helt være med at gå til tandlægen. Det er ikke en god ting, blandt andet fordi det kan bringe flere konsekvenser med sig, når man ikke får tjekket sine tænders sundhed jævnligt.

Har man angst for at komme til tandlægen, så er den ofte opstået i barndommen. Det kan for eksempel være, at man har haft en eller flere trælse oplevelser i forbindelse med tandlægebesøgene, og det har så efterfølgende medbragt en følelse af, at det er farligt og usikkert at være ved tandlægen.

Tager man ikke til tandlægen lige så ofte, som man måske burde, så bør man huske sig selv på, hvilke konsekvenser det kan have for ens sundhed i fremtiden.

Lader man helt være med at gå til tandlægen, så vil skader eller mulige sygdomme i munden, som de fleste af os vil komme til at opleve i løbet af vores liv, aldrig blive opdaget og derfor heller ikke behandlet.

Tænderne kan blive grimme at se på, fordi de ikke får den optimale pleje, og man kan også komme til at lugte grimt ud af munden. På længere sigt, så vil ens tænder højst sandsynligt også blive så ødelagte af ikke at komme til tandlægen, at de falder ud, og det går både udover tyggefunktionen, samtidig med at det heller ikke ser særlig godt ud, hvis man ingen tænder har i munden.

Det kan være nødvendigt at skifte tandlæge

Som nævnt, så opstår angsten for at komme til tandlæge ofte i løbet af barndommen. Har man før haft dårlige oplevelser ved tandlægen, så kan det sidde så dybt i en, at man fremover er bange for at komme til tandlægen som voksen.

Når man er angst for at gå til tandlægen, så er det vigtigt, at man bliver klog på, hvorfor at man er bange for det. Det kan være, at det er smerten fra en bestemt behandling, som man frygter, men det kan også vise sig, at det er selve oplevelsen eller den bestemte tandlæge, som man ikke har følt sig tryg ved.

Kommer man frem til, at det er den bestemte tandlæge eller tandlægeklinik, som man er tilknyttet hos, som man har det træls med, så kan det være en god idé at overveje, om man eventuelt skal lave et tandlægeskift.

At skulle skifte tandlæge kan virke både svært og uoverskueligt, og det hjælper bestemt ikke på det, hvis man i forvejen er en person, som har det træls med alt, hvad der har med tandlægen at gøre. Dog er det vigtigt, at man minder sig selv om, at et tandlægeskift faktisk kan mindske angsten for at komme til tandlægen fremover, hvis man skifter til en ny tandlæge, som man føler sig tryg ved.

Man går glip af flere ting ved ikke at tage til tandlægen

Udover at det er godt for dine tænders sundhed at komme til tandlægen, så er der også kommet mange forskellige muligheder til for kosmetisk tandpleje, som du kan få hos tandlægen.

Kosmetisk tandpleje er en række af forskellige tandbehandlinger, som bliver udført med henblik på at kunne forbedre kosmetikken og dermed fremtoningen af tænderne. Blegning af tænderne er blandt de mest populære kosmetiske tandbehandlinger, og formålet med det er, at lysne tænderne, så man får sig et flot og hvidt smil, som mange drømmer om.

Er du en af dem, som ikke har været ved tandlægen længe, så er der nok også stor sandsynlighed for, at dine tænder ikke er blandt de hvideste eller flotteste. Dine tænder har formentlig set bedre ud, end hvad de gør nu, men får du mindsket din tandlægeskræk, så giver du også dig selv muligheden for at kunne få lavet en eller flere forskellige kosmetiske tandbehandlinger, så dine tænder på den måde kan komme til at se flotte og hvide ud igen, som de gjorde engang.

 

 

 

 

 

Vis alle samarbejdspartnere