Sportssektionen

For mange hænder det, at der ikke altid er tid i hverdagen til at besøge fitnesscentret så mange gange ugentligt, som man egentligt havde forestillet sig.

Optimér hjemmetræningen

For mange hænder det, at der ikke altid er tid i hverdagen til at besøge fitnesscentret så mange gange ugentligt, som man egentligt havde forestillet sig. Det kan skyldes, at vi i perioder har ekstra travlt på arbejdet, eller at familielivet har brug for ekstra meget opmærksomhed, og derfor bliver tiden i fitnesscentret nedprioriteret. Heldigvis kan nogle af de gode komponenter fra fitnesscentret overføres til hjemmet, og på Sportssektionen.dk finder du god inspiration til hjemmetræningen.

Sådan indretter du et hjemmefitness

Noget af det vigtigste ved en velfungerende hjemmetræning er, at man føler sig motiveret til at komme igang. Derfor skal dét udstyr, som er must-haves til hjemmetræningen, være tilgængeligt i hjemmet. En måtte er det første, som man skal anskaffe sig, hvis man planlægger at træne hjemme. En måtte gør, at man står fast, så man ikke glider og kommer til skade under træningen. Desuden foregår mange øvelser på gulvet, og man skåner kroppen ved at ligge blødt. Foruden en måtte er en kettlebell og en foam roller gode redskaber til hjemmetræningen, der kan styrke og skåne din krop.

Styrk kroppen med kettlebell

Når du har indrettet dit hjemmefitness, kan du for alvor komme i gang med træningen. Med en kettlebell har du et fantastisk udstyr at udøve styrkeøvelser med, og en helt oplagt øvelse er et enhåndssving. Du skal starte med at placere din kettlebell på gulvet med cirka en fods afstand til dig selv. Bøj så i hoften, ræk frem og tag fat om håndtaget på din kettlebell. Sving din kettlebell tilbage mellem benene, imens du husker at holde ryggen strakt og maven spændt. Dine ben skal være let bøjede. Pres så hoften frem, så din kettlebell svinges frem til vandret position foran dig. Det er vigtigt, at din ryg er rank, og at bevægelserne er i hofterne. Sving så din kettlebell skiftevis ned mellem benene og op i vandret position. Tag gerne 12 gentagelser med begge arme.

Stræk kroppen ud med foam rollers

Efter en hård styrketræning kan du med fordel strække din lænd ud ved hjælp af en foam roller. Du skal starte med at lægge dig med ryggen på en måtte og derefter placere din foam roller under din lænd. Træk så dine knæ op til brystet og vip let fra side til side for at løsne op i lænden. Hold derefter dét ene ben bøjet, mens det andet langsomt sænkes ned i vandret position. Hold ryggen strakt under øvelsen og din foam roller i ro. Lav øvelsen fem til seks gange for hvert ben.

Vis alle samarbejdspartnere