Sengetid

Søvn


Så vigtig er søvnen for dig og din krop

Søvn er noget, vi alle sammen har brug for, og noget, som er utrolig vigtigt for at opretholde vores krops sundhed. Den har nemlig en kæmpe effekt på både vores krop og sind, og denne effekt skal ikke undervurderes. Men hvad er det helt præcist, som søvnen gør?

Søvnens effekt

Vi er faktisk endnu ikke sikre på, hvad søvnen egentlig gør for hjernen, men den spiller uden tvivl en stor rolle. I forhold til kroppen er svaret mere simpelt; den giver vores muskler lov til at slappe af, så kroppen kan fokusere på sig selv og blot arbejde i fred. Men når det kommer til søvnens rolle for hjernen, bliver det straks mere kompliceret. Som sagt har man endnu ikke et endegyldigt svar, men der findes flere forskellige videnskabelige eksperimenter, som støtter nogle interessante teorier. Man siger for eksempel, at hjernen bruger søvnen til at sortere i alle dagens oplysninger, så den er klar til at modtage ny information næste dag. Foruden søvnen bliver man derfor frustreret og udmattet, fordi der simpelthen ikke er plads til nye oplysninger.

Den rigtige seng

Siden søvnen er så vigtig for vores daglige funktion, gælder det om at sove godt. Dog er det lettere sagt end gjort. Noget, du kan gøre for dig selv, er at vælge en god seng at sove i. Sengen kan nemlig påvirke vores søvn en del, så du skal have en, du ligger godt i. Det kan for eksempel være en elevetionsseng, som er den rigtige seng for dig. Den skal kunne støtte din krop, og madrassen skal have den rette hårdhed, så du kan sove komfortabelt. En dårlig seng kan forstyrre din krop, fordi den kan lede til smerter, såsom i ryggen. Disse smerter kan som resultat forværre din søvn endnu mere, som også vil gøre smerterne værre; det er en ond cirkel, som man ikke har lyst til at finde sig selv i. Derfor er det super vigtigt, at du prioriterer at finde en seng, der passer helt perfekt til dig.

Sov godt

Søvnen er vital for vores liv. Ser man på behovspyramiden, er søvnen altså i samme kategori som mad, drikke og ilt; vi kan simpelthen ikke fungere foruden søvn. Det er noget, der skal tages seriøst, så du skal ikke gå på kompromis med en dårlig seng. Du kan finde en god seng på Sengetid.dk, så du kan sove godt. Du gør dig selv en tjeneste, når du prioriterer din søvn og din seng.

Vis alle samarbejdspartnere