Hold huden sund og frisk hele livet

Rigtig mange danskere døjer med hudproblemer i kortere eller længere perioder gennem livet. Dette kan skyldes mange forskellige faktorer, som f.eks. stress og usund livsstil, men i mange tilfælde kan det også skyldes, at man simpelthen ikke har fokus på at give huden det, den har brug for. Huden er et relativt sensitivt organ, der har brug for masser af pleje for at holde sig sund, og derfor bør man forsøge at holde huden sund og frisk hele livet igennem.

Mange mener måske, at det er hårdt arbejde at bevare en smuk og sund hud, men i virkeligheden kræver det ikke den helt store anstrengelse, hvis blot man får indarbejdet nogle faste rutiner i hverdagen.

Vælg nogle lækre naturlige olier og cremer

Første step på vejen mod sund hud hele livet igennem er at vælge én eller flere naturlige olier eller cremer, der passer perfekt til den hudtype, man har. Det er en hel videnskab at afkode, hvilken type hud man har, og derfor kræver det lidt gåpåmod til at starte med, hvor man er nødt til at afprøve flere forskellige produkter. Der er f.eks. masser af lækre, naturlige olier på markedet, der alle bidrager med en masse vitaminer og mineraler, der passer perfekt til forskellige hudtyper. Derfor er det lidt ”trail and error”, indtil man finder de helt rette produkter til den hud, man har.

Hvis man har mod på lidt alternative olier, der har en masse gode egenskaber, så kan man f.eks. rette blikket mod hemp- og cannabisolie, der vinder større og større indpas. Alternativt kan man gå mere klassisk til værks med f.eks. mandelolie eller marokkansk olie, der har været favoritter hos danskerne i mange år.

Gør hudplejen til en del af hverdagsrutinerne

Når man har fundet en række fantastiske og naturlige produkter, så er vejen til en sund hud, at man plejer huden hver dag. Dette kan lyde som en stor opgave, men i virkeligheden handler det mest om at få hudplejen ind som en fast hverdagsrutine på linje med tandbørstning og fjernelse af make-up om aftenen. Når man først har fået styr på, hvordan man får plejet huden bedst, så er det sjældent en øvelse, der tager mere end 5-10 min hver aften – og det er tid, der er godt givet ud på den lange bane, hvis man gerne vil holde huden sund og frisk i mange år ud i fremtiden.

Hudpleje er faktisk ret simpelt at gå til, hvis man blot får rutinen ind under huden og bruger nogle lækre produkter, der gør meget af arbejdet for én. Dermed er det bare med at komme i gang, så huden kan være sund og frisk hele livet igennem.

Vis alle samarbejdspartnere