Øjenhospitalet Danmark

Syn

2920 Charlottenlund
blank

Øjenlågsoperation: Det skal du vide

Mange mennesker har tunge øjenlåg, og der er grænser for, hvad man selv kan gøre ved det. Du har måske prøvet at sove mere og stresse mindre. Men dine øjenlåg er stadig tunge, og spejlbilledet viser en person, som ikke har sovet i en uge. Med en øjenlågsoperation kan du være sikker på at få det friske og unge look, du ønsker dig.

Kosmetiske indgreb og plastikkirurgi opfattes måske af mange som lidt af et tabu. Vi lever i et samfund, hvor vi ofte får at vide, at det naturlige er bedst. Derfor er det tabubelagt at få en øjenoperation –især for mænd. Men når en øjenlågsoperation også kan forbedre dit syn og booste din selvtillid, burde der ikke være så meget skam forbundet med at få en operation.

Lige her bliver du klogere på, hvordan en øjenlågsoperation foregår og hvilke fordele, der er ved operationen.

Mere end bare et friskere look

En øjenlågsoperation kan både være kosmetisk og funktionel. Det betyder, at du med en operation kan komme til at se mere frisk og ung ud. Men du kan også få et forbedret synsfelt.

Du kan få en øjenlågsoperation hos mange private øjenhospitaler. Øjenhospitalet Danmark tilbyder for eksempel øjenlågsoperationer hos en specialiseret øjenlæge, som følger dig under hele forløbet og tager højde for dine individuelle ønsker og behov.

Sådan foregår en øjenlågsoperation

Når du skal opereres, skal du først til undersøgelse hos en øjenlæge, hvor I skal snakke om dine muligheder og ønsker. Øjenlægen vil tage billeder af dine øjenlåg og fortælle dig om selve operationen: Hvilke teknikker bliver brugt, hvilke risici er forbundet med operationen, og hvad er det forventede resultat.

Når du skal opereres, får du lokalbedøvelse i form af en gel og efterfølgende en lille nål. Operationen indebærer et løft af tunge øjenlåg, men den kan også indebære fjernelse af poser under øjnene. Det afhænger af patientens individuelle behov – om øjenlågene skal løftes, poser under øjnene skal fjernes eller begge dele. Operationen tager omkring en time og udføres af en øjenlæge eller plastikkirurg.

Øjenlågene får et løft ved, at kirurgen fjerner overflødigt hud og fedt. Denne fjernelse er det, der kan få dig til at se mere frisk ud og samtidig forbedre dit syn. Operationen er sikker, og ganske få oplever komplikationer.

Det koster operationen

Når du skal undersøges på et privat øjenhospital, koster det typisk omkring 600 kr. Det koster mindst 10.500 kr. at få opereret begge dine øjenlåg på et privat øjenhospital.

Her er det vigtigt at nævne, at du kan blive opereret på et offentligt hospital, hvis grunden til operationen er, at du ønsker dig et bedre syn og at slippe af med andre gener. Skal du opereres på et offentligt hospital, kommer omstændighederne omkring forløbet og prisen selvfølgelig til at være anderledes.

Øjenlågsoperationer er ofte et tabubelagt emne både for mænd og kvinder. Men hvis en øjenlågsoperation kan give mere selvtillid og et bedre syn, så man hverken bliver hæmmet af negative tanker om sig selv eller af et dårligt syn, er der ingen grund til at skamme sig over at ville have eller have fået en operation.

Vis alle samarbejdspartnere