Nordsjællands TandlægeCenter

Tænder

Frederiksgade 2, 3400 Hillerød

Kæbesmerter – hvorfor opstår det, og hvordan kan det behandles?

Kæbesmerter kan skyldes mange forskellige ting. Det kan eksempelvis skyldes en tand, der gør ondt, spændinger eller noget helt tredje. Heldigvis findes der mange forskellige behandlinger for kæbesmerter. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor kæbesmerter kan opstå, og hvordan det kan behandles.

Kan kæbesmerter behandles? 

Kæbesmerter kan i langt de fleste tilfælde behandles. Det er først og fremmest vigtigt at finde ud af, hvad årsagen til kæbesmerterne er, da dette vil være med til at bestemme den rette behandling. Der findes mange forskellige former for behandling, alt efter hvad der forårsager kæbesmerterne. Hvis kæbesmerterne skyldes tandproblemer, vil en tandlæge ofte anbefale en rodbehandling eller et andet behandlingsforløb. Alle tandlæger foretager mange rodbehandlinger, som Nordsjællands Tandlægeklinik, der altid sørger for en smertefri behandling med lokalbedøvelse. Når bedøvelsen virker, og man ikke kan mærke noget, borer tandlægen i tanden for at skabe fri adgang, så behandlingen kan påbegyndes.

Hvorfor opstår kæbesmerter? 

Kæbesmerter kan eksempelvis skyldes, at kæbeleddet er ude af led. Det kan også skyldes en række sygdomme i tænder eller mund, ligesom sygdomme i bihuler eller ansigtsnerver også kan medføre smerter i kæben. Oplever man voldsomme smerter eller smerter, der bliver ved med at vende tilbage, bør man blive undersøgt af en tandlæge eller læge.

Hvad kan man selv gøre for at undgå eller afhjælpe kæbesmerter? 

Skyldes kæbesmerterne tandproblemer vil det være nødvendigt at få behandlet tandproblemerne hos en tandlæge. Andre gange kan kæbesmerter skyldes en forkert mundstilling eller anstrengelse, og i den forbindelse kan en kiropraktor hjælpe. For at undgå tandproblemer og eventuelle kæbesmerter som følge, bør man børste sine tænder to gange om dagen og bruge tandtrådregelmæssigt, da særligt tandkød og svær paradentose kan medføre kæbesmerter. Har man fået et hul i et eller flere tænder, oplever mange også smerter i kæberne, ligesom man også kan opleve det i forbindelse med bihulebetændelse og halsbetændelse.

Der er altså mange muligheder for at forebygge og afhjælpe kæbesmerter – det er bare med at finde årsagen og den rigtige behandling.

Vis alle samarbejdspartnere