3 gode råd til nybegynderen i fitness

Det er ikke altid nemt at være nybegynder i fitness, og det kan faktisk være decideret akavet hvis ikke man helt ved hvad man skal gå til. Det kan resultere i, at man køber dyre træningsprogrammer, eller måske endda en personlig træner. Sidstnævnte kan være en rigtig god idé, såfremt man ikke har hjælp at hente fra bekendte eller venner, men at købe et træningsprogram kan typisk erstattes med lidt grundig research på nettet.
Fordi det er svært at komme i gang i fitness, og at det kan være en direkte grund til, at man ikke får startet, så gennemgår vi i denne artikel 3 gode råd til alle nybegyndere.

Start i den små

Det kan være overvældende at skulle kaste sig ud i en længere træning med mange øvelser i første omgang, og derfor er det vigtigste bare at komme afsted. Hvis det betyder at man starter med 20 minutter på løbebåndet de første par gange, så er det helt ok. Hurtigt bliver man komfortabel med at komme afsted, og så kan man stille og rolig bygge på med flere øvelser.

Find inspiration online

Som nybegynder har man endnu ikke redskaberne til at sammensætte en træning for sig selv, uden at skulle bruge ekstern hjælp. Derfor kan man med fordel hente en masse inspiration online – herunder på de sociale medier, eftersom der findes utroligt meget brugbart indhold, som man kan bruge til at sammensætte en træning før man tager ned i centeret.
Det er dog vigtigt at man husker på, hvordan vi alle er på forskellige niveauer, hvorfor nogen træningsøvelser måske ikke er ideelle for dig som nybegynder endnu. Så hvis du falder over inspiration hos en stor stærk influencer, der løfter tungt og med træningsbælte og alt det udstyr der nu hører til, så er det måske ikke der du skal starte.

Vær ligeglad med hvad andre tænker

Det kan være svært at være ligeglad med hvad andre tænker, hvis man føler sig utilpas i et fitnesscenter. Når man ikke har helt styr på hvad man laver, kan man hurtigt føle sig akavet tilpas. Det er dog vigtigt at huske på, hvordan alle har startet et sted, og at alle er i fitness med samme formål – nemlig at blive en bedre udgave af sig selv. Du kommer ikke udenom en indlæringskurve, og det bedste du kan gøre for dig selv er, ikke at tænke for meget over hvordan du ser ud eller agerer i centeret.

 

 

Vis alle samarbejdspartnere