Luxplus.dk

Hår


Når det sunde og det smukke følges ad

En sund sjæl i et sundt legeme – sådan lyder et gammelt ordsprog af en vækkelsesprædikant, som levede for mange år siden. Ordsproget kan vi stadig bruge, for der er i dag et større fokus end nogensinde på at holde sig i form og dyrke sundheden. Her ser vi på tre faktorer, der gør sig gældende, når man gerne vil arbejde hen imod en god balance mellem krop og sjæl. Læs med og få mere at vide.

Netop balance er som i mange af livets forhold vigtigt at holde sig for øje og kontinuerligt søge at stræbe mod. Tingene skal passe sammen. Forholdet mellem form og indhold, eller det indre og det ydre, må være i balance, for så har mennesket de bedste betingelser for at leve et sundt og godt liv.

Lidt har også ret

Når det gælder det ydre, kan det deles op i det kosmetiske og det rent kropslige. Det sidste kommer vi ind på i næste afsnit, men her skal det handle om det, vi kan ændre med forskellige virkemidler som hårfarve, make-up, tøj osv. Selv den flotteste make-up kan ikke skjule, hvis vi er kede af det eller i ubalance, og da har vi måske heller ikke lyst til at gøre os fine og pynte os. Alligevel må vi ikke glemme os selv fuldstændigt, men stadig søge at opretholde en lille grad af forfængelighed.

Hold din krop stærk og sund

Det ydre består som bekendt også af den fysiske krop, som skal holdes ved lige, styrkes og bruges, så vi bibeholder vores smidighed og styrke. Her behøver man ikke nødvendigvis ligge og svede i et fitnesscenter, nej helt almindelig motion i form af en gå- eller cykeltur kan også gøre det. Hjemme på stuegulvet kan man lave nogle enkle styrkeøvelser for at vedligeholde musklernes styrke og smidighed.

Sjælen skal også næres og plejes

Som vi var inde på i starten, er det utroligt vigtigt med balance, og derfor nytter det ikke udelukkende at fokusere på en smuk og veltrænet krop og glemme vores mentale sundhed. Den skal også næres og vedligeholdes, og det kan man gøre ved personlig udvikling samt yoga og meditation. Når man har en indre ro og føler sig i balance indeni, vi det afspejles i det ydre, og på den måde hænger tingene så smukt sammen.

Der er altså flere ting, man kan se på, hvis man ønsker at arbejde med balancen mellem det indre og det ydre, men husk at Rom ikke blev bygget på én dag, så tag det stille og roligt. Du kan med fordel indføre nye rutiner og gøre dem til en vane, men kun gradvist, så du kan følge med.

Vis alle samarbejdspartnere