Liftmore

Vitaminpiller

blank

Er vitaminpiller nødvendige?

Cirka halvdelen af den danske befolkning indtager en form for vitamintilskud. Der er dog delte meninger om, hvorvidt det er nødvendigt at indtage denne form for tilskud.

Hører du til blandt den halvdel af den danske befolkning, der tager vitamintilskud, er du sandsynligvis af den opfattelse, at det er nødvendigt. Havde du ikke været det, ville du sandsynligvis ikke bruge penge på at købe dine forskellige tilskud.

Er du derimod en del af den anden halvdel af danskerne, kan det være, at du er neutral eller er af den opfattelse, at det ikke er værd at indtage vitamintilskud. Det vidner også om, at det er noget, der er delte meninger om – og det vil der fortsætte med at være.

Sund og varieret kost bør være tilstrækkeligt

For langt de fleste, bør det være nok at indtage en sund og varieret kost. Sørger du for at gøre dette, bør dette nemlig sikre, at du får den mængde vitaminer og mineraler, du har brug for.

Når det er sagt, så kan der dog være tidspunkter, hvor der er brug for tilskud. Det er dog kun i tilfælde af, at du ved, at du er i underskud. Fx kan det være, at du ved, at du er i underskud af D-vitamin. I dette tilfælde kan et tilskud med D-vitamin selvfølgelig give mening.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for tilskud, er det værd at konsultere med enten en kostvejleder eller egen læge. Hvis du er sikker på, at du via din kost opfylder dit daglige behov for vitaminer og mineraler, er der ikke grund til at indtage vitamintilskud.

Er det gældende for alle vitamintilskud?

Ovenstående er gældende for alle vitamintilskud. Det vil til hver en tid give bedre mening at have fokus på at indtage de vitaminer og mineraler, du har brug for gennem din kost.

Som der er givet udtryk for herover, er det bestemt ikke umuligt. Faktisk er det ikke noget, der er specielt vanskeligt, hvis blot din kost er sund og varieret. Derfor er det bestemt heller ikke en nødvendighed, at du lever efter en stram kostplan.

Mange er af den opfattelse, at skal man opnå det nødvendige indtag af vitaminer og mineraler via sin kost, så er man nødt til at leve efter kostplan. Det er en skam, at der er mange, der tror dette, for det er faktisk slet ikke tilfældet.

Der sker ikke noget ved at tage vitamintilskud

Hvis du er glad for at tage dine vitamintilskud, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at stoppe. Der sker nemlig ikke noget ved, at du tager dem. Derfor er det også helt op til dig selv, om du ønsker at blive ved.

Du skal dog ikke forvente, at det er noget, der har nogen synderlig indflydelse. Det skal derfor ikke være med en forhåbning om, at det fx gør dig sundere, at dit immunforsvar styrkes e.l. Alt dette kan du nemlig opnå via din kost, hvis blot den er sund og varieret.

Vis alle samarbejdspartnere