Let’s talk about it

Træning


Ondt i sindet? Tre gode grunde til at motion er godt for dit mentale helbred

Dette indhold er sponsoreret

 

Der bliver hele tiden lavet flere forsøg og undersøgelser med fokus på hvilken effekt sport og motion har på kroppen – og på sindet. Og faktisk har mange af disse undersøgelser allerede vist, at fysisk motion og bevægelse har mange positive effekter både på dit fysiske, men også dit psykiske helbred. Ikke nok med, at motion reducerer risikoen for mange farlige sygdomme, kan det også være med til at mindske risikoen for at udvikle psykiske problemer. Vil du lære endnu mere om personlighed, mentalitet og tilknytning, kan du gøre det på hjemmesiden her.

Motion kan reducere depression

Motion og fysisk aktivitet har mange positive egenskaber. Først og fremmest vil regelmæssig motion medvirke til at man får en sundere krop og dermed mindsker risikoen for farlige sygdomme som for eksempel diabetes og hjertesygdomme. Men faktisk har motion også effekter på den mentale sundhed, herunder depression. For det første kan motion være med til at lede tankerne væk fra de triste tanker, der ofte dukker op, når man er deprimeret. For det kan nemlig være svært at overtænke og spekulere, imens man dyrker motion, fordi man fokuserer på noget andet.

Når du træner, udløser hjernen endorfiner i kroppen

Endorfiner er et stof, som hjernen kan udløse, som vil medføre at man får en følelse af velvære. Og netop endorfiner er det, som hjernen går i gang med at udløse, når man dyrker motion. Det hænger også sammen med førnævnte, nemlig at motion kan reducere depression, angst og stress, netop fordi endorfinerne har en beroligende og positiv virkning på kroppen, som er nærmest terapeutisk. Ved at træne regelmæssigt, kan man udnytte disse endorfiner bedst muligt og samtidigt få løftet sit energiniveau, hvilket blot giver mere overskud til endnu mere træning og motion.

Du kommer til at sove mere og bedre

Motion har også en rigtig god effekt på din søvn. Først og fremmest fordi du får brugt din krop og dine musker i løbet af dagen, og dermed vil din krop være endnu mere træt og udmattet om aftenen, hvorfor du falder hurtigere i søvn og dermed får mere søvn end normalt. Og noget, som man måske ikke tænker over er, at man bruger mindre tid foran skærmen, når man dyrker motion dagligt – hvilket også har en positiv effekt på søvnen, da det er bevist, at man sover bedre og mere, hvis man reducerer sin skærmtid i løbet af dagen.

Vis alle samarbejdspartnere