Bluecity.dk

Diverse


Guide til en mere aktiv hverdag

Dette indhold er sponsoreret.

 

Det kan være svært i disse tider, hvor der er mørkt, koldt og landet er lukket ned, at finde motivation til at bevæge sig og få en mere aktiv hverdag. Vi har undersøgt hvad der kan være med til at motivere til en mere aktiv hverdag.

Teknologi er vejen frem til at booste din motivation

Det lyder måske absurd, når man snakker om teknologi og sundhed, men via teknologien har utallige danskere fundet motivationen ved at tracke deres daglige fysiske aktivitet. Mange benytter sig af smartwatches, som altid er tæt på ens krop, så man kan få de mest nøjagtige målinger. På BlueCity.dk kan man købe et brugt Apple Watch, som kan give dig et bedre indblik i dine daglige aktiviteter – og måske hjælpe dig med at præstere bedre, da uret påminder dig om din daglige aktivitet. Såmænd kan den også fortælle dig, hvornår den synes du har lavet for lidt aktivitet i løbet af dagen, men også give dig et skulderklap og en belønning, når du præsteret det du skulle i form af fysisk aktivitet. Uret kan være din moralske støtte og opbakning, når motivationen er helt i bund, men samtidig fortælle dig, hvornår du har gjort et fremragende arbejde og kan slappe af. Det må være en win-win situation, synes du ikke?

Hold din motivation med aftaler

Det kan også være en fordel for mange, at sætte mål sammen. Det kan være aftaler med kollegaen, kæresten, veninden eller børnene – at man sætter mål sammen, og derfor har andre der forventer noget af én. Det kan f.eks. være, at man skal kunne bevise via skridttælleren, at man har gået de 5.000 skridt om dagen, som man har aftalt. Når der er forventninger fra andre mennesker hjælper det ofte også på motivationen, da man er mere tilbøjelig til at holde aftaler, når andre mennesker er indblandet.

Sæt realistiske mål for dig selv

Det er vigtigt, at man starter stille og roligt ud, hvis man ønsker en mere aktiv hverdag. Alt handler om vaner og derfor nytter det ikke, at forhaste sig ud i et marathon eller sidde på kondicyklen i tre timer. For de bedste og mest holdbare resultater er det vigtigt, at starte småt ud – det kan være alt fra at gå en halv time hver eneste dag, tag trappen i stedet for elevatoren, eller så simpelt som at gå hen i det nærmeste supermarked i stedet for at tage den hurtige og nemme løsning, som selvfølgelig er bilen. Når du opnår de små mål, vil du automatisk give dig selv et skulderklap, i stedet for at slå dig selv oveni hovedet over at du ikke løb de 10 kilometer. Alt med måde – og i eget tilpasset tempo, så opnår du dine mål om mere fysisk aktivitet i din hverdag.

 

 

Vis alle samarbejdspartnere