Bedrenaetter.dk

Søvn

Den rigtige søvn er utrolig vigtigt for at du kan yde dit bedste i hverdagen.
Vesterbro Torv 2, 1, 8000 Aarhus C, Danmark
blank

Derfor er god søvn vigtigt for din træning

Mennesket bruger i gennemsnit en tredjedel af hele sit liv på at sove – og dermed en tredjedel af livet i sengen. God søvn har stor betydning for, om kroppen kan yde det optimale, og derfor er det ikke helt irrelevant, hvor godt og hvor meget du sover. Hver tiende dansker har nemlig problemer med dårlig søvn, hvilket måske er forklaringen på, at flere og flere lider af kroniske sygdomme.

Søvn har en direkte indvirkning på helbredet

Det forholder sig rent faktisk sådan, at jo mere og bedre man sover, jo flere af de såkaldte mitokondrie-DNA-kopier har man i blodet. Og jo flere af disse kopier, man har, jo bedre fungerer cellerne, og jo friskere og sundere er kroppen. Det vil altså sige, at jo bedre vi sover, jo sundere er vi og jo bedre kan kroppen yde – og jo bedre vil kroppen samtidigt være til at holde eventuelle sygdomme væk. Det er altså vigtigt, at man sover godt, hvis man gerne vil holde sig sund. Det kan en rigtig god seng fra Bedre Nætter sørge for – de har senge til enhver smag og komfort.

Søvn er lig med restitution og motivation

En god nats søvn vil ikke bare sørge for at holde din krop sund, frisk og rask. En rigtig god nattesøvn vil faktisk også påvirke dit overskud og din motivation den efterfølgende dag. Og overskud og motivation betyder ofte, at man vil have mere lyst og energi til at komme afsted til sin træning.

Søvn har også den positive egenskab, at den kan medvirke til, at kroppen får restitueret optimalt efter træning. Når man sover, giver man nemlig kroppen lov til at genopbygge og dermed reparere sig selv. Det vil altså sige, at søvn er vigtigt både før og efter din træning, så du både får gejst inden træning, men også giver kroppen mulighed for at slappe af, når træningen er overstået.

Vis alle samarbejdspartnere