Behandlingen havde stået på i over et år. Faktisk omkring halvandet år, og smerterne i foden blev bare værre for Tharini, når hun passede sit job på en større elektronikvirksomhed.
– Mit arbejde kræver at jeg står op en stor del af tiden. Det kunne jeg næsten ikke holde ud længere for smerterne i mit ben.
– Jeg brugte de støttestrømper jeg havde fået besked på, men det hjalp ikke, fortæller Tharini Ranjitkumar.
Den langvarige behandling uden tilfredsstillende resultat var årsagen til at hendes værkfører satte hende i forbindelse med Rejseholdet, som sendte Tharini til en undersøgelse hos en fysioterapeut. Fysioterapeuten opdagede hurtigt at Tharinis smerter stammede fra en hidtil udiagnosticeret hælspore.
En ny behandling blev igangsat, og derfra gik det hurtigt fremad.
– Jeg har fået behandling med shockwave, og jeg har fået nogle øvelser, som jeg laver hver dag før jeg går i seng. Jeg har også fået at vide hvordan jeg lægger mindre belastning på foden. Endelig går det bedre, siger Tharini.
Hun har også været hos en specialist for at få taget mål til nye specialsko, som hun kan tage i brug inden for den nærmeste fremtid.
– Det er sikkerhedssko, som gør at jeg belaster foden mindre, forklarer Tharini.
Smerterne er endnu ikke helt borte. Men de nye tiltag har alligevel haft stor indflydelse på Tharinis mulighed for at have en god arbejdsdag – og slippe for nogle af de smerter der også plagede hende efter fyraften.
– Jeg er meget glad for at de opdagede jeg har en hælspore. Jeg kan godt sige at den nye behandling har givet mit et nyt håb om at jeg kan fortsætte med at arbejde, som jeg altid har gjort, siger hun.
En hælspore er en inflammationstilstand i en slimsæk eller sene under hælknoglen. Den bliver ofte forværret ved gående og stående arbejde, og en hælspore kan være meget smertefuld – både i aktivitet og i hvile. Nogle gange generes nattesøvnen også af smerterne.
Behandlingen er ofte en kombination af forskellige tiltag – øvelser, aflastning mv.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.