Motion og angina pectoris

All

Jeg er en mand på 64 år, som har lidt angina pectoris (hjertekrampe, red.). Jeg tager en nitroglycerin en gang imellem med god virkning. Jeg er gået på efterløn, så jeg har god tid hver dag. Jeg cykler en tur på en halv time om formiddagen, men jeg kunne godt tænke mig at prøve at cykle lidt længere. Kan jeg gøre det uden at forværre min angina pectoris. Jeg får ikke ondt af den cykeltur jeg tager nu.

JJ


Det tror jeg bestemt godt du kan klare. Hvis du skal træne med størst effekt på din angina pectoris, skal du faktisk træne med en intensitet der er lige under det niveau som giver smerter. Det kan imidlertid være lidt svært at kende det niveau helt præcist. Derfor skal du være meget opmærksom på hvordan du har det når du øger din indsats. Hvis du ikke mærker noget til ubehag eller smerter, kan du roligt fortsætte. En god tommelfingerregel er at du ikke skal cykle hurtigere end at du stadig netop kan føre en samtale. Hvis det niveau ikke giver smerter, er det en ideel belastning. HUSK blot at hjertesmerter eller andet ubehag opstået i forbindelse med fysisk anstrengelse, IKKE skal ”arbejdes væk”. Du skal derimod stoppe og holde en pause. Det er samtidig et fingerpeg om at nedsætte belastningen.

Med venlig hilsen Leif Skive

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.