Mikro-træning

Tekst: Dagmar Lybæk Sieg, hjerte-fysioterapeut

Foto: Anna Johansson

Mod på mere bevægelse i hverdagen?

Vil du gerne bevæge dig mere i hverdagen?

Som supplement til de nævnte VILPA-udbrud kan du med stor fordel indlægge et antal mikro-træninger i løbet af din dag. Gør det til en vane, fx i forbindelse med tandbørstningen eller lige før du spiser; eller sæt telefonen til at give signal hver halve eller hele time når du sidder stille ved computeren eller tv’et. Her er fire øvelser du kan starte med. Find gerne selv på flere. Udfør øvelserne med den intensitet der gør dig så forpustet at du får svært ved at tale undervejs.

Læs også: Må vi bede om 1 minuts aktivitet

Scan QR-koden og se øvelser på film

QR-kode - mikrotræning

STÅENDE LØB

Ta’ en lille pause i opvasken. Stå med strakte arme på bordkanten med en lige linje fra skulder til hæl. Bliv ved med at presse ind på bordet mens du laver høje knæløft på stedet. Sæt gerne tempo på.

mikro-træning - stående løb

DIAGONALEN

Mens du venter på at kaffen løber igennem. Start med armene over hovedet og lav høje knæløft. Træk albuen ned til modsatte knæ. mikro-træning - diagonalen


KNÆBØJNING OG HOP VED VASKEN

Når du har vasket hænder. Hold ved køkkenvasken (eller badeværelsesvasken) med strakte arme, mens du laver en knæbøjning som afsæt til et hop. På denne måde kan du få bagdelen længere bagud (det kan for nogle virke mere skånsomt for knæet).

mikro-træning Mikro-træning Mikro-træning

SJIP

Udfordr dine kolleger i en sjippedyst. Du kan både sjippe med og uden tov. Begge dele kan give høj intensitet. Hvis du synes det er for svært eller utrygt med sjippetov, så forestiller du dig bare det er der.

mikro-træning sjip

Tip: Lad et sjippetov ligge synligt fremme, fx i køkkenet, så du bliver inspireret til at tage et par hop i løbet af dagen!