Det skal du bruge:
Kartoffelcurry
• 3 løg
• 1 spsk. raps- eller
olivenolie
• 1 stor dåse koncentreret
tomatpuré (140 g)
• 2 tsk. stødt spidskommen
• ½ tsk. stødt kardemomme
• ¼ tsk. stødt nellike
• 5 dl vand
• 2 fed hvidløg
• 800 g blomkål
• 800 g kartofler
• 1 squash
• 1 bundt frisk koriander
• salt
Stegte sild med mangochutney
• 4 sildefileter, ca. 400 g
• 4 spsk. sød mangochutney
• 1 dl rugmel
• 1 spsk. raps- eller
olivenolie
• salt
Yoghurtdressing
• 2 dl letmælksyoghurt
• 1 tsk. stødt spidskommen
• ¼ tsk. salt
Sådan gør du:
Kartoffelcurry
Hak løgene og svits dem i olien i en bredbundet gryde eller sauterpande, til de bliver bløde og klare. Svits tomatpureen med et øjeblik. Tilsæt krydderier, vand og presset hvidløg. Vask kartoflerne og skær kartoflerne i tern på ca. 2×2 cm og kog dem i saucen i 5 minutter. Skær blomkålen i buketter på størrelse med kartoflerne og riv squashen groft. Vend blomkål og squash i saucen og kog den endnu i 15 minutter. Hak koriander og kom den i saucen. Kog den godt igennem og smag til med salt.
Stegte sild med mangochutney
Klip finnerne af sildene. Smør 1 spsk. mangochutney på indersiden af hver sildefilet og luk dem sammen. Vend sildene i rugmel. Varm 1 spsk. olie op på en pande og steg sildene gyldenbrune på begge sider og krydr dem med salt.
Yoghurtdressing
Rør yoghurten med spidskommen og salt. Servér kartoffelcurryen med sild og dryp med yoghurtdressingen.
Kisir – Fin bulgursalat
4 personer
Det skal du bruge:
Kisir
• 3 dl fin fuldkornsbulgur
• 1 dl tomatpuré
• 3 spsk. solsikke- eller olivenolie
• 1-2 tsk. salt
• Chilipulver eller cayennepeber
• Friskkværnet peber
• 1 agurk
• 2 tomater
• 2 lange tynde grønne peberfrugter
• 1 bundt forårsløg
• 1 bundt bredbladet persille
• ½ – 1 citron
Tilbehør
• 2 hjertesalat
Sådan gør du:
Kisir
Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur. Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af. Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen. Smag til med citronsaft og eventuelt mere chili og peber.
Tilbehør
Bryd salaten i blade, skyl og tør dem. Læg salatbladene på et fad og servér dem ved siden af bulgursalaten, og spis bulgursalaten af salatbladene.
Grønsagssnack med dip
4 personer
Det skal du bruge:
Dip
• 200 g bælgede edamamebønner
eller optøede ærter
• 1 fed hvidløg
• ½ dl yoghurt naturel 0,1 %
• ½ tsk. flagesalt
• peber
Grønsagssnack
• 800 g grønsager fx, gulerødder, kinaradise, agurk, glaskål, peberfrugt og bladselleri
Sådan gør du:
Dip
Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne
med dip.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.