Mave-balle-lår

Jeg er en kvinde på 38 år, som nu har fået de to dejlige unger som jeg gerne ville have. Men nu trænger maven, ballerne og lårene til en opstramning. Jeg kunne godt tænke mig at tabe lidt af fedtet på ballerne og få lidt strammere muskler, uden at det bliver alt for meget. Det er jeg jo ikke alene om – min veninde gik på et mave-baller-lår toningshold sidste år, uden det hjalp noget særligt. Hvordan gør man det rigtigt?

”Buttet”

Svar


Dit korte brev indeholder spørgsmål om de fleste af de misforståelser som florerer om ”body-toning” – body-toning er, for uvidende, det fænomen at man prøver at ”stramme lidt op” på kroppen. Altså lidt mindre fedt og lidt pænere muskelrelief – og helst de rigtige steder.

Lad os tage dem fra en ende af. Du kan ikke punkt-slanke dig. Ligegyldigt hvor meget reklamerne påstår det, kan det altså ikke lade sig gøre. Du kan mindske din fedtmængde generelt ved at forbrænde en masse kalorier, f.eks. ved løb, cykling eller svømning – og altid en fornuftig kostomlægning samtidig. Ved at styrketræne dine muskler kan du ”spænde” fedtet mere ud på de kriminelle steder og derved opnå et mere harmonisk og spændstigt udseende. Fejlen ved mange af ”mave-holdene” er at de simpelthen ikke træner med tilstrækkelig stor belastning. Musklerne bliver ikke meget større ved at løfte en lille vægt en masse gange, men derimod ved at løfte tilstrækkelig tungt nogle færre gange. Og så den sidste misforståelse: Du skal træne usædvanligt meget og tungt, hvis du blot skal komme i nærheden af et maskulint udseende. Du kan roligt klemme på – få en ordentlig vejledning; derefter kan du såmænd godt træne hjemme, hvis du hellere vil det.

Venlig hilsen Leif Skive

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.