Hvorfor er din migræneforebyggelse så vigtig?

Hovedpine, kvalme, opkastning og følsomhed over for lys eller lyd. Det er symptomer på migræne, en tilstand der kan vare fra flere timer til flere dage. Selvom årsagerne til migræne ikke er helt klare, er der faktisk måder, du kan komme anfaldene i forkøbet.

Migræne er en form for hovedpine, der ofte beskrives som pulserende smerter og kan være meget intens. Migræne kan være så alvorlig, at den kan forstyrre daglige aktiviteter. Lider du af migræne, kan forebyggende behandling forbedre din livskvalitet.

Ved at forebygge migræneanfald og få kontrol over dine anfald, kan du mindske smerter og ubehag. Forebyggende behandling, der reducerer hyppigheden af anfald, vil også reducere sygdomsforløbet, så den tid, hvor du kun kan ligge i et mørkt rum med nedrullede gardiner, vil blive kortere.

Hvad er migræne?

Migræne er en kronisk delvis arvelig neurologisk sygdom, som rammer en stor del af befolkningen. Migræne viser sig ofte som en akut begyndende dunkende hovedpine. Smerterne efterfølges ofte af kvalme og opkastninger og forværres ved fysisk anstrengelse. Den nøjagtige årsag er dog ukendt migræne kan udløses af faktorer som stress, hormonforandringer i forbindelse med menstruation eller visse former for mad og drikke.

Migræne forekommer oftest blandt kvinder under 50 år, som normalt er raske. Migræneanfald kan føre til nedsat funktionsevne og anfaldenes uforudsigelighed gør det svært at planlægge dagen. Det betyder, at det sociale liv, familieforhold, skole, arbejde og karriere kan blive påvirket, og der er derfor mange årsager til at forebygge migræne for at mindske anfald og lindre symptomerne.

Ikke alle tips vil virke for alle migræneramte, og det kan være nødvendigt at prøve forskellige metoder for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig

6 tips til at reducere migræneanfald

Det vides ikke, hvad der udløser migræne, men der kan være flere faktorer involveret, herunder biologiske, miljømæssige og psykologiske faktorer. Der er flere behandlingsmuligheder for migræne, ligesom der også er flere risikofaktorer, der kan øge sandsynligheden for at udvikle migræne eller gøre migræneanfald mere alvorlige eller hyppige.

Her er 6 tips til at reducere hyppigheden og varigheden af dine ​​migræneanfald:

  1. Stressreduktion: Stress kan udløse migræneanfald, så det er vigtigt at finde måder at håndtere stress på, såsom afspændingsteknikker, yoga eller motion.
  2. Kost: Undgå fødevarer, der kan udløse migræneanfald, såsom alkohol, chokolade, ost eller dåsemad. Spis regelmæssigt og undgå at springe måltider over.
  3. Fysisk aktivitet: kan reducere hyppigheden af ​​migræneanfald.
  4. Brug migrænedagbog: Det kan være nyttigt at føre dagbog over dine migræneanfald, så du kan lede efter mønstre eller triggere. Informationen vil også være en hjælp til at finde den rigtige behandling. Samt at være nyttig i dialog med din læge.
  5. Lægemiddel: Der findes forskellige medikamenter til at reducere hyppigheden eller varigheden af ​​migræneanfald, enten som akutte behandlinger eller som langsigtet forebyggende lægemiddel.
  6. Ikke-lægemiddelske behandlinger: Alternativ behandling såsom akupunktur kan være nyttig til at reducere hyppigheden af ​​migræneanfald.

Forebyg migræne med Glitinum®

Som det eneste traditionelle plantelægemiddel, der forhindrer migræne, kan du med Glitinum® reducere hyppigheden1 og varigheden2 af dine migræneanfald. Glitinum® er registreret som et traditionelt plantebaseret lægemiddel og indeholder ekstrakt af planten matrem (Tanacetum parthenium), som har været registreret til brug i over 30 år.

Glitinum® fås uden recept på apotekerne og på online apoteker. Tages kontinuerligt for optimal virkning.

Læs mere om Glitinum® her

____

Glitinum, hårde kapsler. Traditionelt plantelægemiddel, forebyggelse af migrænehovedpine, efter alvorligere sygdomme er udelukket af lægen. Indikationen er baseret på erfaringer med anvendelse gennem længere tid. Dosering: Voksne En kapsel dagligt. Fra 18 år. Brug ikke Glitinum ved graviditet/amning og overfølsomhed for indholdsstofferne. Mulige bivirkninger: Mave-tarm gener. Pakningsstørrelser: 30 kapsler. Læs indlægssedlen. Information: Sana Pharma Medical, www.sanapharma.dk og www.medicin.dk. Baseret på indlægssedlen: 05.07.2022. Teksten er omskrevet i forhold til produktresumé. Produktresumeet rekvireres fra Sana Pharma Medical 

____

Referencer:

European Medicines Agency: Assessment report Tanacetum parthenium

Diener et al., Cephalalgia, 2005; 25: 1031–1041