Hvordan kan jeg sidde godt i sengen og arbejde?

Jeg er en 31-årig kvinde, som lever meget småt i en etværelses lejlighed. Det bevirker at jeg som opholdssted primært kun har min seng. Det kan jeg godt mærke på min ryg, og jeg er bange for at gøre skade på den ved at sidde helt forkert, fordi det simpelthen ikke er muligt for mig at sidde normalt op og ned som man gør på en stol. Har I nogle gode råd til hvad jeg kan gøre for at sidde ordentligt trods min uheldige møbelsituation.

Ofte prøver jeg at sidde op ad en væg og med kroppen som et L altså med benene liggende på sengen og overkroppen lænende op ad puder ved væggen. Sidder jeg med benene ud over sengen er der ingen rygstøtte, og det er næsten endnu værre.

Jeg håber I kan give mig nogle gode råd, da jeg kan mærke at det ikke er særlig godt for min ryg.

Venlig hilsen Charlotte


Kære Charlotte

Jeg kan godt se at det ikke er så nemt at skabe optimale forhold for din ryg.

Der er dog flere muligheder. Først bør du nok prøve at anskaffe dig én god stol. Det kunne eventuelt være en kontorstol, som også kan bruges som spisestuestol. Har stolen en vippefunktion, kan den også bruges som hvilestol.

Når du sidder i sengen, kan du have en pude under dine knæ. Det tager tager stresset af din ryg.

Elevationssenge er efterhånden kommet ned i pris. Med en sådan seng har du rigtige mange muligheder for at variere din siddestilling.

Variation er i det hele taget vigtigt – skift stilling ofte, og tag dig nogle aktive pauser ind imellem, hvor du laver små øvelser, kommer op at stå/gå osv.

God arbejdslyst!

Venlig hilsen Flemming Enoch

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.